ΑΘΗΝΑ
16:42
|
27.04.2024
Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα 2 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Facebook ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για ένα διάστημα 2 ετών, επισημαίνοντας ότι στις πολιτικές προσωπικότητες θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως και στους άλλους χρήστες, όταν παραβιάζουν τους κανόνες των μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην περίπτωση της παραπληροφόρησης.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να επιστρέψει παρά μόνο όταν «οι κίνδυνοι για την ασφάλεια του κοινού θα έχουν εξαλειφθεί», διευκρινίζει η πλατφόρμα, που τον είχε αποκλείσει προσωρινά στις 7 Ιανουαρίου, καθώς είχε ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του στην επίθεση εναντίον του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, μια απόφαση άνευ προηγουμένου.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος παγκοσμίων υποθέσεων του κολοσσού των διαδικτυακών υπηρεσιών επικοινωνίας, Νικ Κλέγκ, διευκρίνισε πως δήλωσε ότι οι ενέργειες του Trump στα δίκτυα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης «συνιστούσαν σοβαρή παραβίαση των κανόνων μας και αξίζουν την υψηλότερη ποινή που προβλέπεται στα νέα πρωτόκολλα επιβολής».

Δέον να σημειωθεί ότι η αναστολή έχει ως ημερομηνία εκκίνησης την 7η Ιανουαρίου, ημέρα του αρχικού -προσωρινού- αποκλεισμού.

Πηγές: NBC, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα