ΑΘΗΝΑ
01:00
|
28.04.2024
Στις 10 Ιουνίου «ανοίγουν» όλα τα εμβόλια για τους 25-29 ετών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 10 Ιουνίου «ανοίγουν» όλα τα εμβόλια για τους 25-29 ετών, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας για σήμερα Δευτέρα (7/6), η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως την Πέμπτη 10 Ιουνίου «ανοίγει» πλατφόρμα και για ραντεβού με Moderna και Pfizer για την ηλικιακή ομάδα 25 – 29 ετών.

«Σήμερα ξεπεράσαμε τους 4.000.000 συμπολίτες με μια δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 38,1% και 2.350.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 22,4%», συμπλήρωσε ο γγ της ΠΦΥ.

Υπενθυμίζεται πως με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους άνω των 18 είχε ανοίξει στις 29 Μαΐου (το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια).

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, δήλωσε ότι «διανύουμε τον έκτο μήνα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, και οι γνώσεις μας για τη νόσο αλλά κυρίως για τα εμβόλια έχουν αυξηθεί σημαντικά».

«Πάνω από το 90% των ατόμων που εισάγονται στα νοσοκομεία με Covid και τις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», συμπλήρωσε η κ. Θεοδωρίδου. Όπως υπογράμμισε, όλα τα εμβόλια προστατεύουν για να μην νοσηλευτεί κανείς σε νοσοκομείο με νόσο βαριά ή καταλήξει σε ΜΕΘ, ένα δεδομένο που «έχει παραγκωνιστεί από επιφυλάξεις και φόβους». «Διαπιστώνεται μια απροθυμία στις ηλικίες άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν», σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως όλοι μας έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης ώστε να πείσουμε κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα