ΑΘΗΝΑ
21:37
|
01.05.2024
Ο Ινδός, επικεφαλής πολυγαμικής σέκτας, είχε 38 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο “αρχηγός” μιας οικογένειας στην Ινδία, η οποία πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Ο Ziona Chana, επικεφαλής πολυγαμικής σέκτας, πέθανε την Κυριακή στο κρατίδιο Μιζοράμ. Αφήνει πίσω του 38 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια. 

Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Μιζοράμ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντα με ανάρτησή του στο Twitter. Ο Ziona Chana έπασχε από διαβήτη και υπέρταση. Οι γιατροί δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων PTI ότι η κατάσταση υγείας του Ziona Chana επιδεινώθηκε την Κυριακή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο χωριό του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παρότι πλήθος ντόπιων μέσων ενημέρωσης αναφέρεται στον Chana ως τον κάτοχο “παγκόσμιου ρεκόρ” για τη μεγαλύτερη οικογένεια, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αν όντως είναι -καθώς υπάρχουν κι άλλοι που διεκδικούν τον τίτλο- όπως είναι και ασαφής ο ακριβής αριθμός μελών της οικογένειάς του – κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 39 συζύγους, 94 παιδιά, 33 εγγόνια και ένα δισέγγονο. Πάντως, ο ίδιος και η πολυμελής οικογένειά του αποτελούσαν “ατραξιόν” για ντόπιους αλλά και τουρίστες που επισκέπτονταν το χωριό για να δουν από κοντά την πολυμελή οικογένεια και το σπίτι τους.

Η οικογένεια ζει σε μια τετραώροφη πολυκατοικία με 100 δωμάτια, η οποία λέγεται “Chuuar Than Run” ή το σπίτι της Νέας Γενιάς. Οι σύζυγοι μοιράζονται έναν κοιτώνα, δίπλα στο δωμάτιο του Chana. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ziona Chana γεννήθηκε το 1945 και γνωρίστηκε με την τελευταία σύζυγό του, τρία χρόνια μεγαλύτερή του, όταν ήταν 17 ετών.

Η οικογένεια ανήκει στη χριστιανική σέκτα με την ονομασία Chana Pawl, η οποία αριθμεί περί τους 2.000 πίστους. Η σέκτα, η οποία επιτρέπει την πολυγαμία, ιδρύθηκε από τον παππού του Ziona Chana το 1942.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα