ΑΘΗΝΑ
11:18
|
28.04.2024
Οι μεγάλες πλημμύρες που πλήττουν την πόλη της Κριμαίας προκλήθηκαν από ισχυρότατες βροχοπτώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις εκκενώσεις εκατοντάδων κατοικιών που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τις μεγάλες πλημμύρες που πλήττουν εδώ και μερικές μέρες την πόλη Γιάλτα και άλλες περιοχές της χερσονήσου Κριμαία προχώρησαν σήμερα οι τοπικές αρχές καθώς είχαν προηγηθεί ο θάνατος τουλάχιστον ενός ατόμου, ο τραυματισμός τουλάχιστον οκτώ άλλων και η διάσωση- απομάκρυνση περίπου 1.500 κατοίκων της πόλης.

«Αρχικά εκκενώνουμε τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο κέντρο της πόλης και εκείνες που βρίσκονται κοντά σε ποταμούς» δήλωσε η Γιανίνα Παβλένκο, επικεφαλής της διοίκησης της πόλης.

Η Παβλένκο προέτρεψε τους κατοίκους να αποθηκεύσουν πόσιμο νερό καθώς υπήρξε διακοπή της υδροδότησης και οι δρόμοι είχαν αποκλεισθεί.

A woman looks at flowing water, after heavy rain caused flooding in Yalta, Crimea June 18, 2021. REUTERS/Alexey Pavlishak

Ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, δήλωσε ότι η κατάσταση την Γιάλτα είναι δύσκολη, δεν υπάρχουν θύματα, πολλές ξενοδοχειακές μονάδες έχουν πλημμυρίσει και έχουν αποκοπεί, αλλά με όλες έχει αποκατασταθεί η επικοινωνία ,ενώ οι τουρίστες είναι ασφαλείς.

 Η χερσόνησος της Κριμαίας που προσαρτήθηκε το 2014 από την Ρωσία, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητώντας την συνδρομή του στρατού για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Στην Γιάλτα, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που βρίσκεται στις νότιες ακτές της χερσονήσου, οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν περιοχές καθώς παρατηρήθηκε αύξηση της στάθμης των υδάτων.

A truck transporting people drives through deep water in a flooded street following heavy rainfall in Yalta, Crimea June 18, 2021. REUTERS/Alexey Pavlishak

Ένα βίντεο δείχνει τα αυτοκίνητα στην πόλη αυτή των 80.000 κατοίκων, να είναι σχεδόν βυθισμένα στα νερά.

Η Κριμαία, που είναι γνωστή για τις ακτογραμμές της και το ήπιο κλίμα της, ήταν αγαπημένος προορισμός διακοπών για την ρωσική αριστοκρατία τον 19ο αιώνα και αργότερα για τους Σοβιετικούς εργάτες.

Μετά την προσάρτηση της από την Μόσχα, η Κριμαία εξακολουθεί να είναι δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες, ενώ οι ρωσικές αρχές έκαναν σημαντικές επενδύσεις κατασκευάζοντας μία γέφυρα που συνδέει την χερσόνησο με το νότιο τμήμα της Ρωσίας, από την οποία διέρχεται ένας αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας και μια σιδηροδρομική γραμμή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα