ΑΘΗΝΑ
13:24
|
28.04.2024
Ο 28χρονος Ματία τη μέρα είναι λιμενεργάτης στη Σαβόνα, και τα απογεύματα δίνει κουράγιο και ψυχαγωγεί παιδιά στα νοσοκομεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 28χρονος Ιταλός Ματία Βιλαρντίτα δεν είναι αργόσχολος γόνος εύπορης οικογένειας που αναζητεί το “νόημα” της ζωής σε εξεζητημένες δραστηριότητες. Ούτε είναι άνθρωπος που τον ελκύουν τα φώτα της δημοσιότητας παντός είδους. Πολύ περισσότερο δεν είναι ένας ψυχολογικά ευάλωτος άνθρωπος που προσπαθεί σαν άλλος Σαμαρείτης να κάνει το καλό φορώντας τη μάσκα ενός χολυγουντιανού υπερ-ήρωα…

Ο Ματία, τη μέρα, είναι ένας ευσυνείδητος λιμενεργάτης που δουλεύει σκληρά, όπως τόσοι άλλοι συνάδελφοί του, στο λιμάνι της Σαβόνα.

Τα απογεύματα, αφού τελειώσει την επίπονη εργασία, μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό υπερ-ήρωα που φορά με άνεση το ολόσωμο κουστούμι και τη μάσκα του Σπάιντερμαν.

Ο λόγος; Η βαθιά ενσυναίσθηση που απέκτησε ως τα 19 του χρόνια μπαινοβγαίνοντας στο παιδιατρικό νοσοκομείο Γκασλίνι της Γένοβας, μέχρι να ξεπεράσει κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας. Το βίωμα του πόνου και των αμέτρητων μηνών στο νοσοκομείο μέχρι την ενηλικίωσή του, τον έκανε σήμερα να νοιάζεται (πολύ περισσότερο από τους περισσότερους εξ ημών) για τους μικρούς ασθενείς που περνούν τις μέρες και τις νύχτες τους στα νοσοκομεία με την ελπίδα της ίασης.

Ο Ματία, γνωστός ευρύτερα στην κοινωνία της Ρώμης αλλά και της Ιταλίας, για τις υπηρεσίες εμψύχωσης και ψυχαγωγίας που παρέχει άδολα στους ασθενείς των παιδιατρικών νοσοκομείων έγινε χτες δεκτός, μαζί με λίγους προσκεκλημένους, στην αυλή του Σαν Νταμάτο στο Βατικανό.

Όσο ήσυχα και διακριτικά και εάν κάθισε περιμένοντας την ομιλία του Ποντίφικα, η παρουσία του έκανε αίσθηση, καθώς η στολή του Σπάιντερμαν που φορούσε, αιχμαλώτισε όλα τα βλέμματα.

Οταν συνάντησε τον Πάπα Φραγκίσκο, του ζήτησε πολύ απλά δύο πράγματα: Το πρώτο να φωτογραφηθεί μαζί του ώστε να περάσει το μήνυμα συμπαράστασης στους ανήλικους ασθενείς. Το δεύτερο, να προσευχηθεί ο Πάπας Φραγκίσκος με όλη τη δύναμη της ψυχής του για τα παιδιά που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης στα ογκολογικά νοσοκομεία.

“Του έδωσα μία μάσκα που δεν χρειάζομαι για λόγους συμβολικούς. Του είπα: μέσα από αυτά τα μάτια, τα μάτια της μάσκας, βλέπω πολλά βάσανα καθημερινά σε αυτά τα παιδιά. Του ζήτησα να προσευχηθεί για αυτά τα παιδιά που υποφέρουν τόσο, στα ογκολογικά νοσκομεία. Ξέρω πως γνώριζε εκ των προτέρων ποιος είμαι…Δεν θα μπορούσα άλλωστε να περάσω τα τείχη του Βατικανό με ένα ολόσωμο κουστούμι και μία μάσκα…”

Αυτό εξομολογήθηκε αργότερα σε δημοσιογράφο των ιρλανδέζικων Irish Times όταν επικοινώνησε μαζί του για να μάθει τη ιστορία, κάτω από τη μάσκα του “Ιταλού Σπάιντερμαν”.

Όταν τελείωσε η συνάντησή του ο Ματία είχε γίνει ένας πραγματικός σούπερ – σταρ έστω και για λίγα 24ωρα.

Οι φωτογραφίες του με τον Πάπα Φραγκίσκο ξεπέρασαν τα όρια του Βατικανό, της Ιταλίας και έκαναν το γύρω της Ευρώπης και του υπόλοιπου πλανήτη.

“Για να πω την αλήθεια, περίμενα ότι η συνάντηση αυτή θα προκαλούσε κάποια αίσθηση, να μην πω περιέργεια, αλλά ότι θα γινόταν γνωστή στα πέρατα του κόσμου, αυτό δεν το περίμενα!” είπε ο Βιλαρντίτα στους δημοσιογράφους που θέλησαν να μάθουν την ιστορία του.

“Δεν είχα μαζί μου το τηλέφωνο όλη τη μέρα και όταν γύρισα σπίτι είδα τις φωτογραφίες και μου φάνηκε σαν να έβλεπα…ταινία!. Μία βάση για ταινία της Μάρβελ, στην οποία ο Πανιερώτατος ήταν επίσης πρωταγωνιστής”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα