ΑΘΗΝΑ
02:32
|
14.06.2026
Σε τουλάχιστον 16 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανασυρθεί νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα την προηγούμενη εβδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τουλάχιστον 16 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανασυρθεί νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοίνωσε η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, την ώρα που 147 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Εντοπίσαμε ακόμη τέσσερα θύματα. Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 16», δήλωσε η δήμαρχος Ντανιέλα Λεβίν Κάβα σε συνέντευξη Τύπου. Η Κάβα υποσχέθηκε παράλληλα πως θα εργαστεί με κάθε τρόπο για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους πληγέντες, ενώ διευκρίνισε ότι η έρευνα για την αποσαφήνιση των αιτιών της τραγωδίας θα πάρει χρόνο, με τις δημοτικές αρχές να στηρίζουν -κατά την δήμαρχο πάντα- κάθε προσπάθεια διερεύνησης.

Πάνω από 200 πυροσβέστες και μέλη διασωστικών ομάδων συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ο 21χρονος Έλληνας ομογενής, Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, ο οποίος βρισκόταν σε διαμέρισμα φίλου του ως φιλοξενούμενος στην πολυκατοικία αυτή. 

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προφυλακιστέος ο 65χρονος Ιταλός για το διπλό φονικό στο Αίγιο

Δικαίωση για τον 19χρονο Γιάννη: Ένοχοι και οι τέσσερις για την τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Τρεις αρκούδες νεκρές από ανθρώπινο χέρι σε Φλώρινα και Κοζάνη

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα