ΑΘΗΝΑ
10:54
|
27.04.2024
Εργαζόμενη σε νοσοκομείο υπέβαλε μήνυση – Η ασθενής φέρεται να δέχτηκε σωματική και λεκτική βία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργαζόμενη σε νοσοκομείο καταγγέλλει ότι γυναίκα με ψυχιατρικό πρόβλημα δέχτηκε σωματική και λεκτική βία από αστυνομικό στη διάρκεια εφημερίας ψυχιατρικής κλινικής στο “Σωτηρία”, την περασμένη εβδομάδα.

Με ανάρτηση στο Facebook η καταγγέλλουσα γνωστοποιεί ότι υπέβαλε μήνυση σχετικά με το βίαιο περιστατικό κατά το οποίο η ασθενής δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από έναν εκ των δύο αστυνομικών που τη συνόδευαν στα Επείγοντα. “Ο αστυνομικός εκνευρίστηκε τη βούτηξε απ’ το μαλλί, την έριξε κάτω, την κλώτσησε, της έριξε χαστούκια κ σπρώχνοντάς τη βίαια την έβαλε να καθίσει πάλι στη θέση της” γράφει στην ανάρτησή της η εργαζόμενη και αυτόπτης μάρτυρας του βίαιου περιστατικού.

Η ίδια αναφέρει ότι η γυναίκα ήταν δεμένη με χειροπέδες, ενώ φαινόταν πως είχε πρόβλημα ψυχικής υγείας καθώς μιλούσε μόνη της. Ωστόσο, δεν είχε προκλητική ή επιθετική συμπεριφορά ούτε απέναντι στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ούτε απέναντι στους υγειονομικούς. “Δεν τον προκάλεσε, δεν προσπάθησε να διαφύγει, δεν έκανε τίποτα που να δικαιολογεί τη βία του”, γράφει η καταγγέλλουσα και προσθέσει ότι απλά τόλμησε να σηκωθεί από την καρέκλα που κάθονταν σχεδόν τρεις ώρες, στο χώρο αναμονής του νοσοκομείου.

Όταν η εργαζόμενη διαμαρτυρήθηκε και κάλεσε την αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης και ο συνάδελφός του της είπαν “να κοιτάζει τη δουλειά της. Η δουλειά μου λοιπόν είναι να εξυπηρετώ ασθενείς. Και οι ψυχιατρικοί ασθενείς δεν είναι ασθενείς β’ κατηγορίας! Είναι άνθρωποι που χρήζουν φροντίδας κ όχι προπηλακισμού! Να σέβονται οι κύριοι αστυνομικοί λοιπόν τον ιερό χώρο ενός νοσοκομείου κ τους ασθενείς που συνοδεύουν” σημειώνει.

“Οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι άνθρωποι που πρέπει να συνοδεύονται από ανθρώπους με ενσυναίσθηση γιατί δεν είναι σάκοι του μποξ. Είναι ματωμένες ψυχές και οφείλουμε να τους προστατεύουμε”, καταλήγει στην ανάρτησή της.

Με πληροφορίες από Εφ. Συν., Facebook

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στην Ευελπίδων σήμερα οι κατηγορούμενοι

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα