ΑΘΗΝΑ
11:38
|
28.04.2024
Η φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat- Burn the rich not the witch καταγγέλλει πως πρόκειται για δεύτερη προσπάθεια φίμωσης μέσα σε ελάχιστες ημέρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπη με τον μηχανισμό «ελέγχου της υποκίνησης σε βία» του facebook φαίνεται πως βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε μόλις λίγες ημέρες η σελίδα της φεμινιστικής συλλογικότητας  Sabbat – Burn the Rich not the Witch.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύτηκε σε εναλλακτικό λογαριασμό της συλλογικότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από το βράδυ του Σαββάτου (18/7) η σελίδα έχει κατέβει, με τα μέλη της συλλογικότητας να σημειώνουν ότι «η πλατφόρμα επιμένει να μας στερεί το δικαίωμα μας να αρθρώνουμε πολιτικό λόγο μέσα σε ένα καλοκαίρι που στιγματίζεται απο καθημερινές παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, το τραύμα γυναικών και θηλυκοτήτων και ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων, την γυναικοκτονία της Καρολάιν, τον βιασμό της εργαζόμενης στα Πετράλωνα, την κακοποίηση αδελφών μας απο μαγάζοτορα στα Εξάρχεια, τον εγκλεισμό, τον βασανισμό και το trafficking των αδελφών μας στην #Ηλιούπολη».

Γνωρίζουμε οτι η πολιτική του Facebook και άλλων social media πολύ συχνά ευθυγραμμίζεται με τις υπαγορεύσεις κυβερνήσεων, αστυνομίας και δικαστικών αρχών. Γνωρίζουμε ότι ο λόγος μας τους ενοχλεί, την ίδια στιγμή που αφήνουν να διακινούνται στην πλατφόρμα τους απειλές για βιασμό και ξυλοδαρμό, σεξιστικά σχόλια, μάτσο κουλτούρα και βία και ρατσιστικος/φασιστικός λόγος Γνωρίζουμε ότι ο λόγος μας ενοχλεί γιατι υπογραμμίζει τις ευθύνες κράτους, κυβερνήσεων και αστυνομίας για τις καταπιέσεις, τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις που ζούμε. Γιατι αναδεικνύει τους μηχανισμούς που γεννάνε την έμφυλη βία και προτάσσει την ανατροπή τους. Γιατι ενδυναμώνει γυναίκες, θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τα πιο αποκλεισμένα, τα πιο ευάλωτα από εμάς, και τους δίνει το θάρρος να μιλήσουν και να καταγγείλουν. Γιατι έχει τη δύναμη να ξεσκεπάσει κυκλώματα trafficking και παιδοβιασμών από ένα διαμέρισμα στην Ηλιούπολη μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας στο Εθνικό Θέατρο. Γιατί έχει τη  δύναμη να φροντίσει τις κακοποιημένες αδελφές μας και να βγάλει στο φως καταστάσεις και σχέσεις εξουσίας και καταναγκασμού που συμφέρει να αναπαράγονται μυστικά και στο σκοτάδι.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα που η συγκεκριμένη σελίδα χάνει το δικαίωμα πρόσβασής της στο facebook, καθώς την Τρίτη (13/7) το Facebook, κάνοντας και πάλι λόγο για «υποκίνηση σε βία», κατέβασε τη σελίδα, μετά από αναρτήσεις της που σχετίζονταν με την υπόθεση κακοποίησης της 19χρονης κοπέλας από τον αστυνομικό, Δημήτρη Μπουγιούκο, και τον πατέρα της, η οποία είχε έρθει πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας.  «Όπως δηλώσαμε και την πρώτη φορά που μας στέρησαν τη σελίδα μας, θεωρούμε οτι η προσπάθεια φίμωσης μας δεν είναι τυχαία» υπογραμμίζει η συλλογικότητα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της φεμινιστικής συλλογικότητας:

#unbansabbat 
⭕Χθες το βράδυ (Σάββατο 17/07), το Facebook έριξε για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα τη σελίδα της συλλογικότητας Sabbat – Burn the Rich not the Witch. Μαζί με τα νέα για την γυναικοκτονία στην #Φολέγανδρο μάθαμε ότι η σελίδα μας δεν έχει πια δικαίωμα να υπάρχει στην πλατφόρμα.
⭕Το ίδιο συνέβη πριν 4 μέρες (την Τρίτη 13/07) όταν η διαχείριση του Facebook μας ενημέρωσε οτι η σελίδα μας έχει κατέβει επειδή «παρακινεί σε βια» και έτσι δεν συνάδει με την πολιτική της πλατφόρμας. Το βράδυ της ίδιας μέρας μετά απο ένα κύμα αλληλεγγύης στην συλλογικότητα μας και στο δικαίωμα μας να μπορούμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα, το Facebook αναγκάστηκε να μας επιστρέψει τη σελίδα μας.  
⭕Παρ’όλα αυτά, η πλατφόρμα επιμένει να μας στερεί το δικαίωμα μας να αρθρώνουμε πολιτικό λόγο μέσα σε ένα καλοκαίρι που στιγματίζεται απο καθημερινές παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, το τραύμα γυναικών και θηλυκοτήτων και ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων, την γυναικοκτονία της Καρολάιν, τον βιασμό της εργαζόμενης στα Πετράλωνα, την κακοποίηση αδελφών μας απο μαγάζοτορα στα Εξάρχεια, τον εγκλεισμό, τον βασανισμό και το trafficking των αδελφών μας στην #Ηλιούπολη.
⭕Όπως δηλώσαμε και την πρώτη φορά που μας στέρησαν τη σελίδα μας, θεωρούμε οτι η προσπάθεια φίμωσης μας δεν είναι τυχαία. Γνωρίζουμε οτι η πολιτική του Facebook και άλλων social media πολύ συχνά ευθυγραμμίζεται με τις υπαγορεύσεις κυβερνήσεων, αστυνομίας και δικαστικών αρχών. Γνωρίζουμε οτι ο λόγος μας τους ενοχλεί, την ιδια στιγμή που αφήνουν να διακινούνται στην πλατφόρμα τους απειλές για βιασμό και ξυλοδαρμό, σεξιστικά σχόλια, μάτσο κουλτούρα και βία και ρατσιστικος/φασιστικός λόγος.
?Γνωρίζουμε ότι ο λόγος μας ενοχλεί γιατι υπογραμμίζει τις ευθύνες κράτους, κυβερνήσεων και αστυνομίας για τις καταπιέσεις, τους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις που ζούμε. Γιατι αναδεικνύει τους μηχανισμούς που γεννάνε την έμφυλη βία και προτάσσει την ανατροπή τους. Γιατι ενδυναμώνει γυναίκες, θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, τα πιο αποκλεισμένα, τα πιο ευάλωτα από εμάς, και τους δίνει το θάρρος να μιλήσουν και να καταγγείλουν. Γιατι έχει τη δύναμη να ξεσκεπάσει κυκλώματα trafficking και παιδοβιασμών από ένα διαμέρισμα στην Ηλιούπολη μέχρι την κορυφή της ιεραρχίας στο Εθνικό Θέατρο. Γιατί έχει τη  δύναμη να φροντίσει τις κακοποιημένες αδελφές μας και να βγάλει στο φως καταστάσεις και σχέσεις εξουσίας και καταναγκασμού που συμφέρει να αναπαράγονται μυστικά και στο σκοτάδι.
?Για άλλη μια φορά λέμε ότι κάνουν λάθος αν νομίζουν πως κατεβάζοντας τη σελίδα μας θα μας εμποδίσουν. 
Η φωνή μας όμως γιγαντώνεται στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές. Οσο και να προσπαθείτε να μας κλείσετε το στόμα εμείς θα είμαστε εδώ. Θα στεκόμαστε δίπλα στις αδερφές της τάξης μας, δίπλα στα καταπιεζόμενα αυτού του πλανήτη. Η οργή μας θα σας πνίξει.
✊Να ανέβει τώρα ξανά η Facebook σελίδα της Sabbat-burn the rich not the witch

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα