ΑΘΗΝΑ
04:16
|
24.09.2024
Εκατοντάδες Ολλανδοί αποχαιρέτισαν τον ιδιαίτερα δημοφιλή δημοσιογράφο Πέτερ Ρ. ντε Βρις που δολοφονήθηκε πριν δύο βδομάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες Ολλανδοί μετέβησαν σήμερα σε χώρο του Βασιλικού Θεάτρου Carre του Άμστερνταμ αποχαιρετώντας για τελευταία φορά τον δημοσιογράφο Πέτερ Ρ. Ντε Βρις, που δολοφονήθηκε πριν περίπου 15 μέρες, αποθέτοντας λουλούδια μπροστά στο καλυμμένο με τριαντάφυλλα φέρετρό του.

Ο Πέτερ Ρ. ντε Βρις, έμπειρος αστυνομικός συντάκτης με ειδίκευση στις ποινικές υποθέσεις, πέθανε σε ηλικία 64 ετών την περασμένη Πέμπτη, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από σφαίρες στις 6 Ιουλίου στο ’Άμστερνταμ. Λίγη ώρα πριν είχε συμμετάσχει σε τοκ-σόου, στο οποίο είχε παρέμβει ως προσκεκλημένος…

Θεωρούνταν εθνικός “‘ήρωας” και ήταν γνωστός στην Ολλανδία για τον ρόλο του σε πολλές ποινικές υποθέσεις. Εμφανιζόταν συχνά ως εκπρόσωπος των θυμάτων ή στον στενό κύκλο μαρτύρων-κλειδί. Είχε δεχθεί πολλές απειλές για τη ζωή του στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Η κηδεία του δημοσιογράφου θα γίνει αύριο, Πέμπτη, σε στενό κύκλο.

Σύλληψη δύο υπόπτων

Ως σήμερα έχουν έχουν προφυλακιστεί για την φονική επίθεση δύο ύποπτοι. Σύμφωνα με τα ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης, πρόκειται για τον Καμίλ Ε., έναν 35χρονο Πολωνό υπήκοο κάτοικο του Μάουρικ (κεντρική Ολλανδία) και τον Ντελάνο Γκ., έναν κάτοικο του Ρότερνταμ ηλικίας 21 ετών.

Η επίθεση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από δημοσιογράφους και πολιτικές προσωπικότητες, ακόμη και πέραν των ολλανδικών συνόρων.

Από το 2020 ο Πέτερ Ρ. ντε Βρις ήταν ο σύμβουλος και ο κύριος μάρτυρας στη δίκη του Ριντουάν Τάγκι, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί, πριν από τη σύλληψή του το 2019 στο Ντουμπάι, ως ο πιο καταζητούμενος εγκληματίας στην Ολλανδία κυρίως λόγω μιας σημαντικής υπόθεσης ναρκωτικών.

Ο Τάγκι, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο, ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επικεφαλής ενός δικτύου που συγκρίνεται με μια δολοφονική μηχανή.

Το 2019, ο δημοσιογράφος δήλωνε πως σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, περιλαμβανόταν στον κατάλογο των προσώπων που είχαν λάβει απειλές για τη ζωή τους από τον Ριντουάν Τάγκι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με ποινικό μητρώο ο τραυματίας της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας

Τείχος δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα με το Αφγανιστάν φτιάχνει το Ιράν

Γλυφάδα: Άγριος ξυλοδαρμός 14χρονης από 25 ανήλικα άτομα

Ιταλία: Ομολόγησε σε live μετάδοση ότι δολοφόνησε τη μητέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα