ΑΘΗΝΑ
16:51
|
28.04.2024
«Η αυτονομία είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη», «Κούλη, Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά»…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο κέντρο της Αθήνας το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είχε οργανωθεί για σήμερα (22/7) την Πέμπτη το απόγευμα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει μεταξύ άλλων την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης και την αυτονομία των σχολικών μονάδων.

Με κεντρικό σύνθημα «Δε θα περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες, απαξιώνει τον εκπαιδευτικό» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

«Η αυτονομία είναι μια απάτη, φορτώνει κι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη», «Κούλη, Κεραμέως ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», «Όχι στην παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών.

Μετά την συγκέντρωση στα Προπύλαια και τους χαιρετισμούς που έγιναν εκεί, ακολούθησε πορεία προς την Βουλή, όπου ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία των εκπαιδευτικών, φορείς του γονεϊκού κινήματος, η ΟΛΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, εργατικά συνδικάτα καθώς και πλήθος ΕΛΜΕ και Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Με τα δικά τους πανό διαδήλωσαν επίσης η ΟΓΕ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Εκ μέρους του ΚΚΕ παρευρέθηκαν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του Κόμματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα