ΑΘΗΝΑ
17:59
|
27.04.2024
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υποσχέθηκε 600 ευρώ σε κάθε πυρόπληκτο και έως 6.000 ευρώ για αποκατάσταση οικοσυσκευής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την χορήγηση 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης και επιταγή έως 6.000 ευρώ για την αποκατάσταση οικοσκευής των πυρόπληκτων της Αχαϊας ανακοίνωσε το μεσημέρι μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στην Πάτρα.

Ο Πέτσας διαβεβαίωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι καταγραφές από τα συνεργεία για τα θέματα της στεγαστικής συνδρομής.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι διαδικασίες, σχετικά την αποκατάσταση των πληγέντων, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «θα ξεκινήσουν άμεσα».

Ανέφερε ότι για τον καλύτερο συντονισμό των συνεργείων καταγραφής σε ό,τι αφορά τα θέματα των απαλλαγών από ΕΝΦΙΑ, ζητήθηκε να καταγράφονται μαζί με τις κατοικίες και τα στοιχεία των ανθρώπων που δηλώνουν τις ζημιές τους, ώστε να ληφθεί αυτό υπ΄ όψιν από το υπουργείο Οικονομικών πριν από την αποστολή των ειδοποιητηρίων για τον ΕΝΦΙΑ, “αν αυτό καταστεί δυνατό”.

Αυτά είναι τα μέτρα ανακούφισης των πυρόπληκτων στην Αχαΐα - Tromaktiko.gr

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την ενίσχυση των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Στέλιος Πέτσας ευλόγησε τα “γένια” της κυβέρνησης, λέγοντας: “΄Οποιος έχει δει την προσπάθεια που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, θα καταλάβει ότι δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην πολιτική προστασία”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα