ΑΘΗΝΑ
13:35
|
27.04.2024
Οι χειρότερες πυρκαγιές εξελίσσονται ανεξέλεγκτες σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Γρεβενά, Ανατολική Μάνη, Αρχαία Ολυμπία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ξεκίνησε ενημέρωση για τις εξελίξεις στα δεκάδες πύρινα μέτωπα της χώρας λίγο μετά τις 2.00 μμ.

Ανέφερε 56 “ανοικτές πυρκαγιές” σε εξέλιξη μεταξύ άλλων σε Αττική, Εύβοια, Γρεβενά, Αρχαία Ολυμπία, Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη, Φθιώτιδα και Ηλεία.

Αναφερόμενος στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας τόνισε πως είναι σε εξέλιξη και στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, κυρίως σε Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία και Αγιο Στέφανο, καταστρέφοντας κατοικίες και εργοστάσια.

Ανέφερε επίσης την αποστολή 13 μηνυμάτων εκκένωσης οικισμών και οδηγιών για την ασφάλεια των κατοικιών.

Σε ό,τι αφορά την Αττική συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τις επόμενες ώρες αναμένονται ριπές ανέμων δύναμης έως έξι μποφόρ. Υπενθύμισε επίσης τις “αναγκαίες”, όπως τόνισε, διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική από τον ΑΔΜΗΕ εντός τρέχοντος 24ώρου.

Ειδική αναφορά έκανε για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια λέγοντας πως επιχειρούν 230 πυροσβέστες με βασικό στόχο να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς προς το νότιο μέτωπο.

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώρα με την ώρα…Ζητούμε τη συνεργασίας για μία ακόμη φορά καθώς οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες” είπε, ολοκληρώνοντας την σύντομη ενημέρωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα