ΑΘΗΝΑ
16:29
|
11.06.2026
Νέα αύξηση των μικροσωματιδίων της ατμόσφαιρας λόγω των πυρκαγιών ανακοίνωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Aύξηση των επιπέδων των επιβλαβών αιωρούμενων στην ατμόσφαιρα μικροσωματιδίων PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα) καταγράφεται σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, με μεγαλύτερη επιβάρυνση στα Βόρεια και Ανατολικά διαμερίσματα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ).

Το ΕΑΑ καλεί «να κλείσουν οι κάτοικοι τα παράθυρα και τις πόρτες των κατοικιών τους και αν πρέπει να εξέλθουν, να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5».

Δείτε εδώ τα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο: https://influx.chemistry.uoc.gr/sensors/

Τα στοιχεία για τα σωματίδια προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ιράν υπόσχεται «κόλαση» μετά τις αμερικανικές επιδρομές (upd)

Ελλάδα 2.0 στο Θριάσιο: Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στην Παθολογική Κλινική 

Απεργία στην Υπηρεσία Ασύλου ενάντια στο νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης

e-ΕΦΚΑ: Χωρίς ηλεκτρονικές υπηρεσίες το Σάββατο 13 Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα