ΑΘΗΝΑ
12:52
|
30.04.2024
Το Ιράν αποδίδει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην αγορά και τον εφοδιασμό εμβολίων στις δυσβάσταχτες αμερικανικές κυρώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε δύο λεπτά λόγω της Covid-19 στο Ιράν, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, ενώ η χειρότερα πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής ανακοίνωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ με 588 θανάτους.

Με τις αρχές να κάνουν λόγο για ελλιπή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι νοσοκομεία σε πολλές χώρες έχουν ξεμείνει από κλίνες για νέους ασθενείς. 

Το Ιράν ξεπέρασε την Τετάρτη το συμβολικό όριο των τεσσάρων εκατομμυρίων μολύνσεων ενώ ο αριθμός των μολύνσεων έφθασε επίσης ένα νέο ρεκόρ για τρίτη μέρα στη σειρά. Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων είχε καταγραφεί στις 26 Απριλίου, με 496 θανάτους.

Το Ιράν αποδίδει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην αγορά και τον εφοδιασμό εμβολίων από άλλες χώρες στις δυσβάσταχτες αμερικανικές κυρώσεις.

Τον Ιανουάριο, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απαγόρευσε την εισαγωγή εμβολίων αμερικανικής και βρετανικής παρασκευής, λέγοντας ότι είναι αναξιόπιστα και ίσως εξαπλώνουν τη μόλυνση.

Ωστόσο, ο νέος Ιρανός πρόεδρος Εμπχίμ Ραΐσι, που χθες έλαβε δημοσίως την πρώτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 εγχώριας παρασκευής, παρακάλεσε τους αξιωματούχους να αυξήσουν την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται εμβολιασμοί. Το Ιράν συμμετέχει ακόμα, στο πρόγραμμα COVAX, που διαχειρίζεται η συμμαχία GAVI και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με στόχο να εξασφαλίσει τη δίκαιη πρόσβαση φτωχότερων χωρών σε εμβόλια.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι 94.603, σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 40.808 τις τελευταίες 24 ώρες στα 4.199.537 στο πέμπτο κύμα της πανδημίας που αποδίδεται στο ιδιαιτέρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Φάμελλος σε Άδωνι Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού

Ανδρουλάκης: Ιδιωτικοποιείτε τη δημόσια υγεία με μεταμεσονύχτια τροπολογία τη Μ. Εβδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα