ΑΘΗΝΑ
15:18
|
27.09.2024
Πρώτος νεκρός στην Κυανή Ακτή. Εκκενώνονται χωριά, κάμπινγκ και ξενοδοχειακές μονάδες. Διέκοψε τις διακοπές του ο Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες άνθρωποι από χωριά και τουριστικές εγκαταστάσεις έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές κοντά στη Γαλλική Ριβιέρα, όπου από τη Δευτέρα μαίνεται ένα πύρινο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων.

Έως και 1.200 πυροσβέστες έδωσαν μάχη στη διάρκεια της νύκτας για να περιορίσουν την πυρκαγιά στους λόφους πίσω από το παραλιακό θέρετρο Σεν-Τροπέ, δήλωσε τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος που είναι αρμόδιος για την περιφέρεια.

Ο τοπικός κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος είναι αρμόδιος για τη νότια περιφέρεια του Βαρ, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά τη Δευτέρα, δήλωσε πως η φωτιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γαλλικής Πυροσβεστικής μέχρι στιγμής έχουν καεί 50.000 στρέμματα γης.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα και τουλάχιστον έξι πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης. Το δίκτυο France24 μετέδωσε προ ολίγου ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο Βαρ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στον τόπο των επιχειρήσεων από τη θερινή κατοικία του, που βρίσκεται σε κοντινή περιοχή, για να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους.

Η πυρκαγιά είναι μία από τις σοβαρότερες του φετινού καλοκαιριού στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπου δασικές πυρκαγιές έχουν κοστίσει εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές και έχουν καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία, την Αλγερία και το Μαρόκο.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Έξαρση της βίας ανηλίκων: Συμπλοκές σε Λαύριο, Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Μετά την Κούβα και το Μεξικό ο τυφώνας Helene χτυπάει τη Φλόριντα

Στον Συνήγορο του Πολίτη η έρευνα για τον νεκρό μετανάστη στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα-Ανακοινώσεις και ερωτήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα