ΑΘΗΝΑ
13:46
|
27.04.2024
Νωρίτερα οι πρόσφυγες κρατούνταν, εγκλωβισμένοι για ώρα, πίσω από το νεκροταφείο του Αβλέμονα, ενώ το Λιμενικό αρνούνταν να δώσει πληροφορίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο σκάφος του Λιμενικού ΛΣ-143 επιβιβάστηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου (28/8), οι 58 Κούρδοι πρόσφυγες –εκ των οποίων 43 άτομα είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι– που τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας αποβιβάστηκαν στις ακτές των Κυθήρων, στην περιοχή Αβλέμονας.

Όπως δείχνει το οπτικό υλικό που δημοσιοποιεί ο ιστότοπος KytheraNews, οι πρόσφυγες οδηγήθηκε πεζοί στην προκυμαία και ανέβηκαν στο σκάφος του Λιμενικού. 

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες κρατούνταν για ώρα εγκλωβισμένοι πίσω από το νεκροταφείο του Αβλέμονα, ενώ το Λιμενικό αρνούνταν να δώσει πληροφορίες. 

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές παραδέχονταν την ύπαρξη των προσφύγων στο νησί, αλλά παρέπεμπαν για τα περαιτέρω στο Λιμενικό Σώμα, παρόλο που οι πρόσφυγες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ζητήσουν άσυλο. 

Προηγουμένως, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι με email προς όλες τις συναρμόδιες αρχές ενημέρωσε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου αποβιβάστηκαν οι 58 Κούρδοι και ζήτησε την άμεση υπαγωγή τους στις διαδικασίες ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρόσφυγες χωρίστηκαν στην ακτή σε δύο ομάδες, ενώ σκάφος του Λιμενικού έσπευσε στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, κοντά στο Διακόφτι.

Πηγές: KytheraNews, Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα