ΑΘΗΝΑ
05:39
|
28.04.2024

“Είμαστε εδώ γιατί εδώ στη Μινεάπολη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σαφές ότι το υπάρχον σύστημά μας αστυνόμευσης και δημόσιας ασφάλειας δεν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Είμαστε εδώ γιατί εδώ στη Μινεάπολη και σε άλλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σαφές ότι το υπάρχον σύστημά μας αστυνόμευσης και δημόσιας ασφάλειας δεν διατηρεί τις κοινότητές μας ασφαλείς. Οι προσπάθειές μας για σταδιακή μεταρρύθμιση απέτυχαν» ανέφερε η δήλωση που διάβασε μπροστά σε χιλιάδες διαδηλωτές, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Μινεάπολης, στην οποία συμφώνησαν εννιά από τα δώδεκα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

ΟΙ εννιά που δημοσιοποίησαν την συγκεκριμένη δήλωση, ζητούν την διάλυση της αστυνομίας της Μινεάπολης και την ανασύσταση της, επειδή έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα ρατσιστικής βίας. Ο δήμαρχος της πόλης, Τζέικομπ Φρέι, τάσσεται υπέρ των αλλαγών στην αστυνομία της Μινεάπολης, όχι όμως στην διάλυση και ανασύσταση της.

«Δεσμευόμαστε να διαλύσουμε τις υπηρεσίες της αστυνομίας όπως τις γνωρίζουμε στη Μινεάπολη και να οικοδομήσουμε από κοινού με τους πολίτες μας ένα νέο μοντέλο δημόσιας ασφάλειας που θα εγγυάται αληθινά την ασφάλεια του πληθυσμού μας», δήλωσε η Λίσα Μπέντερ, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, στο CNN.

Οι αλλαγές πάντως στο σύστημα αστυνόμευσης των ΗΠΑ είναι κάτι που συζητιέται εδώ και αρκετό καιρό.  Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, απλώς έφερε στην επιφάνεια  τα προβλήματα ρατσιστικής βίας και προκάλεσε την εξέγερση των πολιτών σε ολόκληρη την Αμερική. Σήμερα αναμένονται και νέες διαμαρτυρίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να παραβρεθούν στο Χιούστον, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ, όπου η σορός του θα βρίσκεται εκεί, πριν μεταφερθεί για να ταφεί την Τρίτη στην Μινεάπολη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα