ΑΘΗΝΑ
21:21
|
27.04.2024
Αυτόπτες μάρτυρες στο νησί υποστήριξαν μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ πως άκουσαν έκρηξη λίγο πριν την πτώση του μικρού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα για τα αίτια της περίεργης συντριβής του μονοκινητήριου Τσέσνα 182 το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή Ποτοκάκι της Σάμου διενεργεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Η συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ζευγαριού Ισραηλινών ηλικίας 69 ετών, του Χαίμ Γκαρόν και της συζύγου του Έστι.

Haim Geron stands next to a light plane. (Facebook)

Ο Γκαρόν ήταν ένας από τους 300 μάρτυρες κατηγορίες σε δίκη του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου για διαφθορά και είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ.

Το αεροσκάφος συνετρίβη χτες βράδυ λίγα λεπτά αφότου χάθηκε η επικοινωνία του με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου της Σάμου όπου επρόκειτο (σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης) να κάνει σύντομη στάση για ανεφοδιασμό στις 20.00 προκειμένου να κατευθυνθεί στον τελικό προορισμό σε πόλη της βόρειας Ελλάδας.

Όταν χάθηκε η επικοινωνία με το ισραηλινό Τσέσνα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης που εντόπισε τους επιβαίνοντες του αεροσκάφους νεκρούς στη θάλασσα σε βάθος 30 μέτρων έξω από τις ακτές της περιοχής Ποτοκάκι.

Paramedics wait next to ambulances at Pythagorio port, on the eastern Aegean island of Samos, Greece, late Monday, Sept. 13, 2021, after the crash of a private plane from Israel that killed a prosecution witness in the corruption trial of former prime minister Benjamin Netanyahu. (AP Photo/Michael Svarnias)

Αυτόπτες μάρτυρες στο νησί υποστήριξαν μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ πως άκουσαν έκρηξη λίγο πριν την πτώση του μικρού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή.

Υπαλληλοι της ισραηλινής πρεσβείας είναι σε επαφή με το υπουργείο Εξωτερικών και τις ελληνικές αρχές αλλά και με τους τρεις γιους που άφησε πίσω του το ζεύγος Γκαρόν στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα αποστολής των σορών των δύο θυμάτων στο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα