ΑΘΗΝΑ
11:06
|
30.04.2024
"Δεν είναι σωστό να χορηγούμε την τρίτη δόση σε υγιή άτομα" την ώρα που στις υποανάπτυκτες χώρες δεν έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί εκ νέου τη Δύση να σταματήσει τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid με την ελπίδα να καταστούν διαθέσιμα περισσότερα εμβόλια για τις φτωχές χώρες με χαμηλό ποσοστό ανοσοποίησης.

Προσπαθώντας να βάλει φρένο στην τρίτη δόση του γενικού πληθυσμού, ο ΠΟΥ

“Ο ΠΟΥ δεν διαθέτει επαρκή επιστημονικά δεδομένα για να ‘συγχωρήσει’ την ευρεία χορήγηση της ενισχυτικής δόσης”, τόνισε ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού, Τedros Adhanom Ghebreyesus, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

“Ο διεθνής οργανισμός προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανισότητες για τα εμβόλια από τον περασμένο χειμώνα, ζητώντας από τους ηγέτες χωρών και κυβερνήσεων να επιβάλουν μορατόριουμ στην τρίτη δόση του εμβολίου έως το τέλος του έτους για να προωθήσουν τα πλεονάζοντα εμβόλια σε χώρες με χαμηλό εισόδημα”.

“Σε oρισμένες χώρες, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι μόλις 2% (…) οι περισσότερες από αυτές τις χώρες είναι στην Αφρική”, τόνισε ο γενικός διευθυντής του διεθνούς οργανισμού, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

“Και το να ξεκινάς με την χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης, ειδικά σε υγιή άτομα, πράγματι δεν είναι σωστό”, κατέληξε.

Ωστόσο, η τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), έχουν χορηγηθεί πάνω από 1,8 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στόχος των Χούθι το ελληνόκτητο φορτηγό Cyclades

Αφγανιστάν: Έξι νεκροί από επίθεση σε τέμενος

Επιστροφή πινακίδων ενόψει Πάσχα

Καρυστιανού για Μάτι: «Μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα