ΑΘΗΝΑ
10:19
|
28.04.2024
Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε πως υπάρχει "σχέδιο αντιμετώπισης αυξημένων περιστατικών" που θα χρειαστούν νοσηλεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με προσωρινές μετακινήσεις προσωπικού και με επέκταση πέραν του τριμήνου των συμβάσεων που θα υπογράψουν οι επικουρικοί (πλην γιατρών) που θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους του ΕΣΥ που βγαίνουν σε αναστολή καθηκόντων σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας τις αντικειμενικές ελλείψεις προσωπικού σε νοσοκομεία της χώρας.

Σε δηλώσεις που έκανε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 500 μόνιμων γιατρών στο σύστημα, καθώς και 4.000 νοσηλευτών.

Μίλησε για “ευέλικτο ΕΣΥ” καθώς -όπως είπε- η πανδημία αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα, τονίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης αυξημένων περιστατικών που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο αναδιοργάνωση του ΕΣΥ. Το σύστημα υγείας, είπε, είναι ενιαίο, από την ΠΦΥ έως την τριτοβάθμια, και σε αυτή τη βάση στηρίζεται ο σχεδιασμός για καλές υπηρεσίες Υγείας.

Μίλησε για τη δημιουργία κέντρων αριστείας, όπου ο κάθε άρρωστος να έχει τη βοήθεια που χρειάζεται και αξιοποίηση της τηλεϊατρικής.

Σχετικά με την εμπλοκή τού ιδιωτικού τομέα, είπε ότι ήδη εδώ και πολλά χρόνια ο ιδιωτικός τομέα εμπλέκεται με τον δημόσιο και υπάρχουν τρόποι διασύνδεσης, με μικρό κόστος για τον πολίτη για καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα