ΑΘΗΝΑ
13:47
|
28.04.2024
Τον ισχυρισμό έκανε ο αντιπρόεδρος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, Xάρμπας Μπαρμπόσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) διαψεύδει την πληροφορία ότι ανεστάλη η έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά της νόσου Covid-19 και διαβεβαιώνει ότι δεν έχει υπάρχει καμία αλλαγή στην όλη διαδικασία. Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ είπε χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει καμία νέα εξέλιξη στη διαδικασία. Ακόμα αναμένουμε κάποια επιπρόσθετα δεδομένα από τους αιτούντες και τους κατασκευαστές του εμβολίου”.

Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι τα εν λόγω δεδομένα “είναι απαραίτητα πριν από την έναρξη διορθωτικών και προληπτικών μέτρων με στόχο την επανεξέταση των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών και την επανεξέταση των υπολοίπων τμημάτων του φακέλου”.

Χθες Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας (PAHO), Xάρμπας Μπαρμπόσα, ισχυρίστηκε ότι “η διαδικασία έγκρισης ανεστάλη επειδή κατά τη διάρκεια επιθεώρησης σε ένα από τα εργοστάσια, στα οποία παράγεται το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, διαπιστώθηκε, ότι δεν τηρούνται σ’ αυτό οι ορθές πρακτικές παρασκευής”.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες το εμβόλιο Sputnik V αναμένεται να λάβει έγκριση για κατεπείγουσα χρήση και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Αξιωματούχοι και ειδικοί στη Μόσχα αποδίδουν την καθυστέρηση της διαδικασίας σε πολιτικά υποκινούμενες αιτίες που δεν έχουν καμία σχέση με την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος.

Με πληροφορίες από TASS, RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

ΜέΡΑ25 για έφοδο ΕΛ.ΑΣ σε σπίτι φοιτήτριας: «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα