ΑΘΗΝΑ
11:36
|
28.04.2024
“Υπό έλεγχο η κατάσταση” σύμφωνα με κυβερνητική πηγή – Συλλήψεις και ανακρίσεις των υπόπτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση στο Σουδάν μετά την απόκρουση από τις αρχές απόπειρας πραξικοπήματος τη Δευτέρα, όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters (Ρόιτερς) μέλος του συμβουλίου που κυβερνά τη χώρα. Η ίδια μη κατονομαζόμενη κυβερνητική πηγή διαβεβαίωσε πως λαμβάνονται μέτρα για να περιοριστεί η δράση του περιορισμένου αριθμού ατόμων που ενεπλάκησαν σε αυτήν την απόπειρα.

Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι επίδοξοι πραξικοπηματίες επιχείρησαν να πάρουν τον έλεγχο του κτιρίου των κρατικών μέσων ενημέρωσης, όμως “απέτυχαν”. Η κρατική τηλεόραση αλλά και ένας αξιωματούχος μέσω του Facebook κάλεσαν νωρίτερα τον λαό να  “ξεσηκωθεί για να υπερασπιστεί τη χώρα”.

Σύμφωνα με το δίκτυο “Αλ Αραμπίγια” (Al Arabiya) το αποτυχημένο πραξικόπημα εκδηλώθηκε από μια μικρή ομάδα στρατιωτικών από τη μονάδα των τεθωρακισμένων και ότι η στρατηγική ηγεσία ελέγχει πλέον πλήρως την κατάσταση.

“Όλα είναι υπό έλεγχο. Η επανάσταση νίκησε”, έγραψε στο Facebook ο Μοχάμεντ αλ-Φίκι Σουλεϊμάν, μέλος του κυβερνώντος συμβουλίου του Σουδάν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρόκειται να αρχίσει άμεσα η ανάκριση των υπόπτων και πως οι ένοπλες δυνάμεις θα εκδώσουν σύντομα σχετική δήλωση.

Η διακυβέρνηση του Σουδάν γίνεται βάσει μιας εύθραυστης συμφωνίας καταμερισμού εξουσιών που έχει συναφθεί ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και τους πολίτες μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Όμαρ ελ-Μπασίρ τον Απρίλιο του 2019. Οι μεταβατικές αρχές της χώρας έχουν δηλώσει πως έχουν αποτρέψει ή εντοπίσει προηγούμενες απόπειρες πραξικοπήματος που συνδέονται με φατρίες πιστές στον Μπασίρ.

Πηγή: Reuters, Al Arabiya

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα