ΑΘΗΝΑ
12:42
|
20.09.2024
Η αναμνηστική δόση του εμβολίου εγκρίθηκε από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εγκρίθηκε από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) στις Ηνωμένες Πολιτείες η χορήγηση της τρίτης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που διατρέχουν “υψηλό κίνδυνο” να παρουσιάσουν σοβαρή μορφή της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

Η αναμνηστική δόση θα μπορεί να χορηγείται αφού συμπληρωθούν έξι μήνες από τη δεύτερη του εμβολίου.

Πέρα από τους ανθρώπους που διατρέχουν “υψηλό κίνδυνο” να παρουσιάσουν σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19, ο FDA συνέστησε επίσης να χορηγηθεί τρίτη δόση σε όσους έχουν “συχνή έκθεση” στον SARS-CoV-2, κάτι που τους τοποθετεί επίσης στην ομάδα “υψηλού κινδύνου (εκδήλωσης) σοβαρών επιπλοκών” της πάθησης, ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η αμερικανική ρυθμιστική αρχή.

Συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) αναμένεται να ψηφίσει σήμερα Πέμπτη και να εγκρίνει τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

Η επίτροπος του FDA, Τζάνετ Γούντοκοκ, δήλωσε επίσης ότι στον κατάλογο των ατόμων για την αναμνηστική δόση θα πρέπει να συμπεριληφθούν όλοι “οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας, κάποιοι εμποροϋπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε φυλακές και σε κέντρα φροντίδας αστέγων”.

Η απόφαση του FDA αντιμετωπίζεται από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ως μια επιτυχία της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για την τρίτη δόση για όλους τους Αμερικανούς άνω των 16 ετών αυτόν τον μήνα μετά την έγκριση του οργανισμού FDA και της επιτροπής CDC.

Ορισμένες χώρες, όπως το Ισραήλ και η Βρετανία, έχουν ήδη αρχίσει να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις. Οι ΗΠΑ ενέκριναν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε ανοσοκατεσταλμένους τον περασμένο μήνα και ήδη τις έχουν λάβει πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, κατά τα δεδομένα των CDC.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

ΕΟΦ: Απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης συμπληρώματος διατροφής

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

ΗΠΑ: Σερίφης πυροβόλησε θανάσιμα δικαστή στο Κεντάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα