ΑΘΗΝΑ
21:34
|
09.06.2026
Εάν οι Πράσινοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, θα προτιμούσε τον Ρόμπερτ Χάμπεκ για αντικαγκελάριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν οι Πράσινοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, θα προτιμούσε τον επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ για αντικαγκελάριο από τη συμπρόεδρο και υποψήφια καγκελάριο στις πρόσφατες εκλογές Αναλένα Μπάερμποκ, σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα την οποία δημοσίευσε το εβδομαδιαίο πολιτικό περιοδικό «Spiegel».

Στο ερώτημα «Πρέπει ο Ρόμπερτ Χάμπεκ ή η Αναλένα Μπέρμποκ να είναι αντικαγκελάριος, εάν η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποτελείται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ο Χάμπεκ και μόνο το 15% θα προτιμούσε την Μπέρμποκ.

Μια παρόμοια εικόνα προέκυψε και για την περίπτωση ενός κυβερνητικού συνασπισμού ο οποίος θα αποτελείτο από τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), τους Πράσινους και το FDP. Το 68 % απάντησε ότι αντικαγκελάριος και σε αυτόν τον συνδυασμό κομμάτων πρέπει να είναι ο Χάμπεκ και μόνο το 14 % η Μπέρμποκ. Ο ίδιος ο Χάμπεκ πάντως δήλωσε την Τρίτη ότι το ερώτημα ποιος θα αναλάβει τη θέση του αντικαγκελαρίου είναι «εντελώς ασήμαντο».

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Εκατοντάδες μετασεισμοί συγκλονίζουν τις Φιλιππίνες – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Κένυα: Διαδηλωτής σκοτώθηκε σε διαδήλωση κατά του αμερικανικού κέντρου για τον Έμπολα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα