ΑΘΗΝΑ
12:02
|
30.04.2024
Η αναστολή λειτουργίας Facebook, WhatsApp και Instagram προκαλεί ζημιές στην παγκόσμια οικονομία άνω των 161 εκατ. δολαρίων. Πώς σχολιάζει το γεγονός ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβλήματα σύνδεσης με τους λογαριασμούς τους στους σε Facebook, Instagram και WhatsApp  αντιμετωπίζουν μετά τις 18.30 (ώρα Ελλάδας) εκατομμύρια χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Όσοι επιχειρούν να μπουν στους λογαριασμούς τους βλέπουν το μήνυμα:

“Αδυναμία Σύνδεσης. Υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης στην προσπάθεια επικοινωνίας με www.facebook.com.

Ο ιστότοπος ενδέχεται να είναι προσωρινά μη διαθέσιμος ή πολύ απασχολημένος. Δοκιμάστε ξανά σε λίγο.
Αν δεν μπορείτε να φορτώσετε καμία σελίδα, ελέγξτε τη σύνδεση δικτύου του υπολογιστή σας.
Αν ο υπολογιστής ή το δίκτυό σας προστατεύονται από τείχος προστασίας ή διακομιστή μεσολάβησης, βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται στο Firefox η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Δεν δόθηκε άμεσα εξήγηση για την δυσλειτουργία των συγκεκριμένων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν πάντως, ο γνωστός Αμερικανός πρώην αναλυτής της αμερικανικής “Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών” της NSA που είχε κάνει προ ετών τις συνταρρακτικές αποκαλύψεις για την παρακολούθηση δεκάδων ηγετών και εκατομμυρίων πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σχολίασε σκωπτικά την εξέλιξη με την ακόλουθη ανάρτηση στο Τουίτερ:

“Το Facebook και το Instagram μυστηριωδώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας, και μία ωραία μέρα, ο κόσμος έγινε ένα πιο υγιές μέρος.”

Αναρτήσεις από Instagram, Facebook μέσω…Twitter

Μιάμιση ώρα μετά την έναρξη των προβλημάτων, οι διαχειριστές του λογαριασμού του Instagram στο Twitter ενημέρωσαν τους “φίλους του Instagram” πως καταβάλλουν προσπάθειες να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του Μέσου δίχως να αναφέρονται στην αιτία:

Ανάλογη ανακοίνωση ανάρτησαν εκπρόσωποι του Facebook στο λογαριασμό του ΜΚΔ στο Twiiter:

Ιστοσελίδες που ειδικεύονται στην εξέταση λειτουργίας των ΜΚΔ, όπως η ιστοσελίδα downdetector.com επιβεβαιώνουν πως η δυσλειτουργία καταγγέλθηκε από δεκάδες χιλιάδες χρήστες μέσα σε λίγη ώρα.

Ανάλογη εικόνα παρουσιαζόταν και για την αναστολή λειτουργίας του Facebook

Εκτίμηση για ζημιές στη διεθνή οικονομία άνω των 161 εκατ.δολαρίων

Παράλληλα η εταιρία NetBlocks που παρατηρεί και μελετά, μεταξύ άλλων, την κίνηση στο Διαδίκτυο και την αναστολή λειτουργίας ιστοσελίδων του Διαδικτύου, εκτιμά πως το “κρασάρισμα” των ΜΚΔ του σημειώνεται σε δεκάδες χώρες προκάλεσε στη διεθνή οικονομία μέσα στην πρώτη 1,5 ώρα απώλειες κερδών άνω των 161,422,838 δολαρίων!

Σοβαρές καταγγελίες από πρώην στέλεχος για κέρδη υπεράνω όλων…

Υπενθυμίζεται πως χτες η Φράνσις Χόγκεν πρώην στέλεχος της εταιρίας Facebook, είχε παραχωρήσει συνέντευση στο δίκτυο CBS καταγγέλλοντας την διοίκηση της εταιρίας Facebook ότι βάζει τα κέρδη της πάνω από την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και της τροφοδότησης του μίσους και πως διατηρεί άνιση μεταχείριση προς όφελος διασήμων.

chogken_newmon

Η Χόγκεν είχε άμεση γνώση του θέματος καθώς εργαζόταν στον τομέα παρακολούθησης της παραπληροφόρησης στο Facebook. Όπως αποκάλυψε την Κυριακή η εταιρία δεν απειλείται μόνον με βαρύτατα πρόστιμα αλλά και με σοβαρή απώλεια κύρους.

Κατήγγειλε επίσης πως το Facebook συνέβαλε στην αυξανόμενη πόλωση στον κυβερνοχώρο όταν επέφερε αλλαγές στον αλγόριθμο περιεχομένου του και ότι απέφυγε να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να μειώσει τους δισταγμούς πολλών για τον εμβολιασμό, ενώ γνώριζε καλά και ότι το Instagram (θυγατρική της εταιρίας) έπληττε την ψυχική υγεία των έφηβων κοριτσιών.

Κατήγγειλε επίσης ότι το Facebook συνέβαλε στη διοργάνωση της εισβολής στο Καπιτώλιο, στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου όταν κατέβασε τον διακόπτη στο σύστημα ασφαλείας του μετά τις αμερικανικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράσινο φως από τη Νορβηγία σε υποθαλάσσια εξόρρυξη

ΔΕΘ: Το ρομπότ Σοφία δεν υπολόγισε το σκαλοπάτι και έφαγε… σαβούρα

Η «Άπειρη Αξιοπρέπεια» και ο μετα-ανθρωπισμός

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα