ΑΘΗΝΑ
08:51
|
28.04.2024
Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ανέτρεψε την κυβέρνηση μειοψηφίας του Φλορίν Τσίτου, υπερψηφίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση μομφής που κατατέθηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ανέτρεψε σήμερα (Τρίτη, 5/10) την κυβέρνηση μειοψηφίας του πρωθυπουργού Φλορίν Τσίτου, υπερψηφίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση μομφής που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και με την υποστήριξη της κεντρώας συμμαχίας USR/PLUS και του εθνικιστικού κόμματος «Συμμαχία για την Ένωση των Ρουμάνων» (AUR).

«Η κυβέρνηση Τσίτου έπεσε με μεγάλη διαφορά, πολύ πάνω από το ελάχιστο των ψήφων που απαιτούνταν», δήλωσε βουλευτής της αντιπολίτευσης που επέβλεπε την κάλπη. Συνολικά την κυβέρνηση καταψήφισαν 281 βουλευτές, αριθμός-ρεκόρ για τα εκλογικά δεδομένα της χώρας.

Η κυβέρνηση του ηγέτη του κεντροδεξιού Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος Τσίτου είχε σχηματισθεί πριν από εννέα μήνες και η κατάρρευσή της θεωρείτο δεδομένη μετά την απομάκρυνση λίγες ημέρες πριν από το κυβερνητικό σχήμα των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, που άνηκαν στην συμμαχία USR/PLUS. Η Ρουμανία βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο εδώ κι ένα μήνα, κάτι που απειλεί την οικονομική της ανάκαμψη και τις προσπάθειές της να μειώσει τα ελλείμματα που αντιμετωπίζει.

Πηγές: RomaniaJournal.ro, AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα