ΑΘΗΝΑ
01:25
|
10.06.2026
Σύντομα αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εμβολιασμοί με τρίτη δόση κατά του κορονοϊού για όλους θα γίνουν ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, είπε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση στην επιτροπή ειδικών, και πρόσθεσε -αναφερόμενος στις ανακοινώσεις των ελευθεριών για τους εμβολιασμένους που αναμένεται να γίνουν από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη- ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες που είναι θωρακισμένοι απέναντι στη νόσηση σε βαριά μορφή, δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή.

“Δεν πρέπει να υπόκεινται οι εμβολιασμένοι σε άλλου περιορισμούς πέρα από αυτούς που ισχύουν για όλους όπως η χρήση μάσκας”, είπε ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι στην πανδημία οφείλει κανείς να παρακολουθεί πως εξελίσσονται τα πράγματα και κάθε απόφαση έχει τα δικά της ρίσκα.

Αναφερόμενος στη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της ΝΔ, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πληροφορήθηκε τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, αποφάσισε αμέσως την αποπομπή του βουλευτή από την κοινοβουλευτική ομάδα. “Λίγες βδομάδες πριν είχαμε ξεκαθαρίσει ότι συμπεριφορές έξω από το αξιακό σύστημα της ΝΔ που σκοτεινιάζουν το παρόν και το μέλλον μας, δεν είναι αποδεκτές. Υπήρχε μια ξεκάθαρη προειδοποίηση. Εμάς μας χωρίζει άβυσσος από το ΚΚΕ, αλλά δεν μπορεί ένας βουλευτής της ΝΔ να λέει ότι οι κομμουνιστές είναι οι χειρότεροι εχθροί της πατρίδας εν έτη 2021. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στο παρελθόν να σκιάζει το παρόν και το μέλλον. Έχουμε κάνει κόπο ως πατρίδα και ως έθνος να ξεφύγουμε από τέτοιους διχασμούς. Οι συμπεριφορές κρίνονται σωρευτικά και ο καθένας αναλαμβάνει τη ευθύνη για ότι κάνει. Είναι θέμα που αφορά τον ίδιο τον κ. Μπογδάνο εάν θα παραδώσει την έδρα του. Η παράταξή μας είναι προσανατολισμένη στο μέλλον. Πατριωτικό είναι ότι ενώνει” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, και πρόσθεσε: “Ο κ. Μητσοτάκης έχει αντιδράσει πολλές φορές με τέτοιο τρόπο σε ζητήματα αξιακά και ηθικά, σε θέματα αρχών είναι πάρα πολύ σαφής. Ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε βουλευτής που αποκάλεσε τη ΝΔ “κόμμα δωσίλογων” και δεν άνοιξε μύτη. Εμείς δεν ψαρεύουμε στα θολά νερά”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλβανία: Ο Ράμα χλευάζει με AI βίντεο τους influencer που αντιδρούν στο σχέδιο Κούσνερ

Το Ισραήλ εμποδίζει το ταξίδι 17.000 ασθενών από τη Γάζα για θεραπεία

Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία επί της Αρχής το ν/σ. «Εφαρμογή Συμφώνου για Μετανάστευση και Άσυλο»

Ο Τραμπ λέει ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό ελικόπτερο πάνω από το Ορμούζ, υπόσχεται να απαντήσει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα