ΑΘΗΝΑ
05:10
|
19.05.2024
Καταλογίζει στην κυβέρνηση "εργαλειοποίηση" του μεταναστευτικού για "πολιτικούς, ακροδεξιούς σκοπούς".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την “εργαλειοποίηση” προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα για πολιτικούς ακροδεξιούς σκοπούς καταγγέλλει τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και συντονιστής του “Οικονομικού Κύκλου” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με αφορμή κείμενο που συνυπέγραψε ο υπουργός με ομολόγους του από τις χώρες του Βίζενγκαρντ (Ουγγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Πολωνία, Σλοβακία) ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τονίζει πως οι επαναπροωθήσεις προσφύγων είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επισημαίνει ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης «μας γυρίζει χρόνια πίσω» κατηγορώντας την πως “μας γυρίζει σε πολύ μαύρες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας”.

Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καταλήγει αναφέροντας:

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν λέει τίποτα για την ανθρωπιστική κρίση στις χώρες προελεύσεις, ούτε για τις ευθύνες των ευρωπαίων που πίστευαν ότι η σωστή αντιμετώπιση ήταν ο βομβαρδισμός αμάχων και η στήριξη φονταμενταλιστών. Υπογράφει κείμενα που δεν λένε τίποτα για το πως πρέπει η Ευρώπη συνολικά να υποδεχθεί τους πρόσφυγες και το πως κάθε χώρα πρέπει να συμμετέχει αναλογικά. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει επιλέξει μια απάνθρωπη πολιτική βίας. Και ως τέτοια ντροπιάζει την χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα