ΑΘΗΝΑ
15:03
|
28.04.2024
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Β. Εύβοια από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, ενώ κατά την κυβέρνηση «τα αντιπλημμυρικά έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, κάνει λόγο για «γοργούς ρυθμούς» με τους οποίους εξελίσσονται τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα,  εικόνες της πλημμυρισμένης Βόρειας Εύβοιας, η οποία προ μηνών βρέθηκε στο επίκεντρο των πύρινων μετώπων που προκάλεσαν ανυπολόγιστες καταστοφές, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου,  με τοπικά μέσα ενημέρωσης και χρήστες των μέσων κοινωνικής να αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα κατολισθήσεων και πλημμυρών που ήδη αντιμετωπίζει η περιοχή.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο τοπικό μέσο evima.gr απηύθυνε έκκληση στους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, επισημαίνοντας πως στο ανατολικό κομμάτι του Δήμου βρισκόταν σε εξέλιξη «κατακλυσμός», ενώ συμπληρωσε πως «η βροχή είναι έντονη με αποτελέσματα να δημιουργήσει προβλήματα και να κόψει στα δύο την παραλία των Λουτρών. Ωστόσο έχουμε διακοπή της κυκλοφορίας αυτή την ώρα από Κοτσικιά προς λουτρό Κοτσικιά. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος πλημμύρας στην παραλία της Αγίας Άννας».

Κατά το ίδιο μέσο, οι χαλαζοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και ποτάμια, ενώ στις περιοχές Αχλάδι και Κοτσικιά σημειώθηκαν κατολισθήσεις. 

Υπενθυμίζεται πως ο Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε ότι «μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας» ισχυριζόμενος πως  «όλες οι μελέτες εκπονήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ γιατί υπήρξαν ιδιωτικές δωρεές και έτσι μπορέσαμε να παρακάμψουμε τις χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου» ενώ «γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και περισσότερο οι ζημιές, προτού δημιουργηθεί θέμα με την κακοκαιρία».