ΑΘΗΝΑ
23:46
|
20.09.2024
Να μην επιχειρήσουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης προειδοποίησε τις αμερικανικές δυνάμεις ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να μην «αποσταθεροποιήσουν» το καθεστώς προειδοποίησαν τις ΗΠΑ οι Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια των πρώτων τους συνομιλιών με τις αμερικανικές δυνάμεις σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Αμίρ Χαν Μουτακί (Amir Khan Muttaqi).

«Τους είπαμε ξεκάθαρα ότι η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης στο Αφγανιστάν δεν θα είναι ωφέλιμη για κανέναν», δήλωσε ο Μουτακί στο Αφγανικό κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων Bakhtar μετά από συνομιλίες στη Ντόχα. «Οι καλές σχέσεις με το Αφγανιστάν είναι καλές για όλους. Δεν πρέπει να γίνει καμία προσπάθεια αποδυνάμωσης της υπάρχουσας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα για τους πολίτες» συμπλήρωσε ο υπουργός της κυβέρνησης των Ταλιμπάν σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τις πρώτες συνομιλίες του καθεστώτος των Ταλιμπάν με τις ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων , με τα σχόλια του Μουτακί να έρχονται στα μισά του διημέρου συζητήσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και της αμερικανικής ομάδας που έχει θέσει ως επικεφαλής τον αναπληρωτή ειδικό εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Γουέστ και την κορυφαία αξιωματούχο της USAID ανθρωπιστικής βοήθειας Σάρα Τσάρλς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα