ΑΘΗΝΑ
10:05
|
19.05.2024
Η αναμνηστική δόση σε αυτή την κατηγορία εμβολιασμένων μπορεί να γίνει είτε με το Johnson& Johnson, είτε με το εμβόλιο της Pfizer.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για αναμνηστική δόση σε όσους πολίτες εμβολιάστηκαν με εμβόλιο Johnson & Johnson ανακοίνωσε απόψε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας πως η αναμνηστική δόση σε αυτή την κατηγορία εμβολιασμένων μπορεί να γίνει είτε με το ίδιο εμβόλιο (της Johnson& Johnson) είτε με το εμβόλιο της Pfizer.

H αναμνηστική αυτή δόση αφορά άτομα που εμβολιάστηκαν ήδη 2 μήνες νωρίτερα και θα μπορεί να γίνει είτε εκ νέου με εμβόλιο Johnson and Johnson είτε με εμβόλιο Pfizer.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται αφενός να ξεκινήσει η τρίτη,αναμνηστική, δόση και με εμβόλιο Moderna, αφετέρου πρόκειται να ανακοινωθεί  πότε θα γίνει η τρίτη αναμνηστική δόση σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί έξι μήνες νωρίτερα και είναι κάτω των 50 ετών.

Η Θεοδωρίδου για την “υβριδική ανοσία”

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι για άτομα που είχαν νοσήσει με Covid, υπάρχει σύσταση για μια δόση εμβολίου έξι μήνες μετά τη νόσηση.

Όπως ανέφερε, η φυσική ανοσία που συμπληρώνεται απο αυτή του εμβολίου και λέγεται υβριδική, προστατεύοντας και από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Διευκρίνισε πως η ανοσία επηρεάζεται από παράγοντες όπως η ηλικία, τα υποκείμενα νοσήματα και οι μεταλλάξεις. Επισήμανε πως δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία για ανοσία στην ασυμπτωματική λοίμωξη, ωστόσο πρόσθεσε πως δεδομένα μελέτης του CDC στις ΗΠΑ έχουν δείξει πως η ανοσία από τον εμβολιασμό υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από την Covid.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα