ΑΘΗΝΑ
10:40
|
22.09.2024
Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι: “Εμπόδιο στη ζωή, ο καπιταλισμός. Επιστροφή στο μέλλον, ο κομμουνισμός. Κάνουμε το βήμα”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Αυτός ο κόσμος μάς αξίζει;” Είναι το ερώτημα το οποίο θέτει προγραμματικά η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, επιχειρώντας να δώσει μία απάντηση στο επερχόμενο συνέδριο της. 

“Ως νΚΑ απαντάμε ξεκάθαρα πως όχι και πιστεύουμε ότι στα χέρια των περισσότερων είναι να τον φέρουμε ανάποδα. Όχι με φυγή στο άμεσο και το δήθεν εφικτό, ούτε με επιστροφή στο παλιό”, επισημαίνει η νΚΑ.

Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι: “Εμπόδιο στη ζωή, ο καπιταλισμός. Επιστροφή στο μέλλον, ο κομμουνισμός. Κάνουμε το βήμα”.

Οι θέσεις του 5ου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 17-19 Δεκέμβρη της νΚΑ θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση που οργανώνει αυτό το Σάββατο (6/11) στο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια θα γίνει ρεμπέτικο γλέντι ενίσχυσης της οργάνωσης.

Εκδήλωση Παρουσίασης των Θέσεων του ΚΣ για το 5ο συνέδριο της νΚΑ:

Σάββατο 6/11 στις 18:00, Αμφ. Σάκη Καράγιωργα 1 – Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αυτός ο κόσμος μάς αξίζει; Ως νΚΑ απαντάμε ξεκάθαρα πως όχι και πιστεύουμε ότι στα χέρια των περισσότερων είναι να τον φέρουμε ανάποδα. Όχι με φυγή στο άμεσο και το δήθεν εφικτό, ούτε με επιστροφή στο παλιό.

Σε μια εποχή που ο «θαυμαστός νέος κόσμος» των τεχνολογικών δυνατοτήτων και των νέων επιστημονικών ανακαλύψεων μας οδηγεί στην έκρηξη των επικοινωνιών, της πληροφορικής, της ρομποτικής, των 3D εκτυπώσεων, των νέων υλικών και μεθόδων παραγωγής. Η δυνατότητα των ανθρώπων να ζήσουν αλλιώς είναι εδώ. Να ζήσουν με δουλειά για όλους, με λίγες ώρες δουλειά την ημέρα. Χωρίς καθόλου βαριές, ανθυγιεινές, αποξενωτικές εργασίες. Με καθαρές και ανθρώπινες πόλεις και περιβάλλον. Με ισότιμες ανθρώπινες σχέσεις, αλληλοσεβασμό και χωρίς διακρίσεις. Με άπλετο χρόνο για τέχνη, ανθρώπινη επικοινωνία, συμμετοχή στα κοινά.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στη νεολαία και τον λαό, που η πολύπλευρη κρίση του καπιταλισμού δημιουργεί κύματα αντιστάσεων και ερωτημάτων για την δυνατότητα μιας άλλης πολιτικής και μιας άλλης κοινωνίας, που οι θυελλώδεις εξελίξεις της επιστήμης δείχνουν ότι αυτή η κοινωνία μπορεί να υπάρξει, που το προηγούμενο «πείραμα» των αριστερών κυβερνήσεων που δεν αμφισβητούν τον καπιταλισμό σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική έδειξε τα όριά του και οδήγησε μεγάλα κινήματα σε υποχώρηση και ήττα ήρθε η ώρα για μια πραγματική «εναλλακτική λύση», για μια αντικαπιταλιστική απάντηση με όραμα και κατεύθυνση τον κομμουνισμό της εποχής μας.

Με αυτά τα ερωτήματα φιλοδοξεί να αναμετρηθεί το πολιτικό κείμενο των θέσεων του απερχόμενου Κ.Σ. της ν.Κ.Α. εν όψει του 5ου συνεδρίου της οργάνωσης μας, με επιδίωξη την αναβαθμισμένη συμβολή των δυνάμεων της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης σε μια υπόθεση όπου ο πρωταγωνιστικός ρόλος δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση των ίδιων των αγωνιστών και των εργαζόμενων, καταστάλαγμα των εμπειριών και της ωριμότητάς τους.Η δημοσίευση των Θέσεων του Κ.Σ. επιδιώκουμε να αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα ενός πραγματικά πλούσιου και γόνιμου διαλόγου, μιας ζωντανής και «εφ’ όλης της ύλης» συζήτησης, όχι μόνο εντός της ν.Κ.Α. αλλά ευρύτερα εντός της νεολαίας της ριζοσπαστικής δράσης και της νέας κομμουνιστικής αναζήτησης, με αποκορύφωση τις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου μας στις 17, 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021.

Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι οικ. ενίσχυσης

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του Al Jazeera στη Δυτική Όχθη

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες βαθιά μέσα στο βόρειο Ισραήλ

Λίβανος: Τουλάχιστον 45 νεκροί από τον βομβαρδισμό του Ισραήλ στην πρωτεύουσα

Ο Παπαϊωάννου, το «Ποντίκι», η προδομένη μεταπολίτευση και ο ιστορικός αναθεωρητισμός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα