ΑΘΗΝΑ
15:13
|
27.04.2024
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αντιστέκεται ενάντια στα σχέδια δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων για όλη την Αττική στο Σχιστό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα τα ξημερώματα, δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο Σχιστό, έπειτα από προφορική εισαγγελική εντολή, για να σπάσουν με γερανοφόρα οχήματα και τριαξονικά τον αποκλεισμό του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων, από τους κατοίκους που αντιδρούν στη δημιουργία εργοστασίου σκουπιδιών.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας έχει προβεί σε μαζικές κινητοποιήσεις ως μέσον διαμαρτυρίας και αντίστασης στην επιλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Περιφέρειας Αττικής να δρομολογήσει στο Σχιστό και στη Φυλή τη λειτουργία εργοστασίων σκουπιδιών (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) για όλη την Αττική – αντί ενός ανά περιφερειακή ενότητα – παραβιάζοντας την αρχή της εγγύτητας.

Με το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων, μέρος του περιβαλλοντοκτόνου νομοσχεδίου Χατζηδάκη, προβλέπονται πάρα πολλές τέτοιες μονάδες σε όλη την Ελλάδα, πολλές εξ αυτών μάλιστα θα χρησιμοποιούν την καύση σκουπιδιών για την παραγωγή ενέργειας. Πρέπει δε να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον κινεζικών εταιρειών για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Ελλάδα είναι έντονο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα