ΑΘΗΝΑ
16:16
|
27.04.2024
Εκτίναξη του πληθωρισμού στο 3,4% τον Οκτώβριο, με αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και των τιμών ευρύτερα στην οικονομία, ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές του φυσικού αερίου, οι οποίες είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον περυσινό Οκτώβριο (132%), του πετρελαίου θέρμανσης (45,9%), του ρεύματος (18,9%), των καυσίμων – λιπαντικών (22,3%), του ελαιόλαδου (22,1%), του αρνιού και κατσικιού (16,3%), των νωπών λαχανικών (9,3%) , των αεροπορικών εισιτηρίων (30%) και των ξενοδοχείων (10%).

Οι αυξήσεις των τιμών ενέργειας ήταν ιδιαίτερα έντονες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, με την τιμή του ρεύματος να αυξάνεται 18% και του φυσικού αερίου 21%, όση ήταν και η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, για το οποίο η σύγκριση γίνεται με τις τιμές που ίσχυαν τον περασμένο Απρίλιο. Μεγάλες αυξήσεις καταγράφηκαν σε μηνιαία βάση και σε μία σειρά από τρόφιμα, όπως τις πατάτες (6,1%), τα ζυματικά (3,9%) και τα πουλερικά (3,3%), ενώ η αύξηση στις τιμές των αεροοπορικών εισιτηρίων ήταν 23,6%. 

Από την άλλη πλευρά, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν οι τιμές των νωπών φρούτων (6,3%), των νωπών λαχανικών (1,9%), των διατηρημένων λαχανικών (2,4%).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα