ΑΘΗΝΑ
18:31
|
27.04.2024
Ζητά τη δικαστική συνδρομή της Αθήνας "για το έγκλημα εξύβρισης του Τούρκου προέδρου".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη συνδρομή της ελληνικής δικαιοσύνης ζητά η Άγκυρα με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία της Άγκυρας ο Χουσεΐν Αΐδιν, δικηγόρος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε βάρος της ελληνικής εφημερίδας “Δημοκρατία” και τεσσάρων δημοσιογράφων τής με αφορμή το αμφιλεγόμενο (υβριστικό για τον Τούρκο ηγέτη) πρωτοσέλιδο που δημοσιεύτηκε στα τέλη Σεπτέμβρη του 2020.

Εικόνα

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» όπου δημοσιοποιείται η μήνυση του Τούρκου Προέδρου εκφράζεται η αγανάκτηση συντακτών της εφημερίδας με αφορμή σειρά υβριστικών αναφορών έναντι της Ελλάδας (“θα γίνετε τροφή για τα ψάρια” κ.λπ.) τόσο από τον ίδιο τον πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν όσο και από υπουργούς ή συμβούλους του».

Η «Δημοκρατία» προσθέτει ότι με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Αμοιβαίας Δικαστικής Συνεργασίας στα Θέματα Ποινικών Υποθέσεων, κατατέθηκε στην Ελλάδα «αίτημα εξέτασης με παραγγελία» του Γραφείου Δίωξης Παραβιάσεων Τύπου της Γενικής Εισαγγελίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, προκειμένου να παρασχεθεί στις τουρκικές Αρχές από την Ελλάδα δικαστική συνδρομή για τη διερεύνηση της τέλεσης εκ μέρους των στελεχών της «δημοκρατίας» του αδικήματος του άρθρου 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα περί εξύβρισης κατά του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η μήνυση Ερντογάν στρέφεται και κατά των ακόλουθων τεσσάρων δημοσιογράφων της εφημερίδας, “Δημοκρατία”: του αρθρογράφου Μανώλη Κοττάκη, των αρχισυντακτών Ανδρέα Καψαμπέλη και Γιώργο Γιατρουλάκη και του Γενικού Διευθυντή Δημήτρη Ριζούλη.

https://im1.7job.gr/sites/default/files/article/2021/45/351961g-2-2.jpg
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα