ΑΘΗΝΑ
17:17
|
27.04.2024
Περιορίζεται ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα σε καταστήματα τροφίμων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλλάζουν από σήμερα Σάββατο τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στη χωρητικότητα των σούπερ μάρκετ και στην προσέλευση των καταναλωτών, καθώς σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, θα μπορεί πλέον να εισέρχεται ένας πελάτης ανά 9 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας του καταστήματος. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, προς το παρόν δεν αλλάζει κάτι στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, ωστόσο, αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού και δυσλειτουργίας των καταστημάτων, αυτό θα εξεταστεί εκ νέου.

Επιστρέφει λοιπόν ο κανόνας ένα άτομο ανά 9 τ.μ., ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα ένα άτομο ανά 2 τ.μ. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται ουσιαστικά καθώς η ιδέα να επιτρέπεται στα σούπερ μάρκετ η είσοδος των ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με αρνητικό rapid test εγκαταλείφθηκε, τουλάχιστον για την ώρα, καθώς κρίθηκε ότι αφενός θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αφετέρου θα προκαλέσει συνωστισμό στην είσοδο των καταστημάτων με τους πελάτες να περιμένουν σε ουρές.

Παράλληλα, δρομολογήθηκε μια μικρή αλλαγή στα επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου, τα οποία δε θα πωλούνται στο εξής από τα σούπερ μάρκετ, με δεδομένο ότι τα κομμωτήρια είναι μόνο για εμβολιασμένους και με rapid.

Για το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια κ.λπ. συνεχίζει να ισχύει ότι οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης, ή βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι ηλικίας 4 ως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος από πλεξιγκλάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα