ΑΘΗΝΑ
13:59
|
27.04.2024
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των εργαζομένων στο Σύνταγμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνας από τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα.

Τον πολύμηνο αγώνα τους ενάντια στην μεθοδευμένη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και την εργασιακή ανασφάλεια κλιμακώνουν σήμερα με την συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει τα σωματεία τους, και με εργαζόμενους και σωματεία από την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές της χώρας, οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ζητώντας τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ενάντια στην απαξίωση στην οποία έχουν οδηγηθεί το εργοστάσιο και τα μεταλλεία, που εγκυμονεί εκτός των άλλων τεράστιους κινδύνους εργατικών ατυχημάτων, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Ομόνοια και πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος μαζί με τα συμπαραστεκόμενα σωματεία και φορείς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στο συλλαλητήριο των απεργών της ΛΑΡΚΟ παραβρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.  Σε δήλωσή του σημείωσε: “Η κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα πρέπει επιτέλους να απαντήσουν ξεκάθαρα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, για να αποδοθούν όλα αυτά που χρωστάει η εταιρεία, η εργοδοσία στους εργαζόμενους και να παρθούν εδώ και τώρα, έστω και τελευταία στιγμή, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, γιατί κινδυνεύει η ζωή των εργαζομένων από τη συνεχή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα”.

Aπό το ΚΚΕ εκτός από τον κ. Κουτσούμπα, συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ανάμεσά τους ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Ευβοίας, τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης. Ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, Γιάννης Σαρακιώτης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης, από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Μουλκιώτης και από το ΜεΡΑ 25 η Αγγελική Αδαμοπούλου και η Μαρία Απατζίδη. Επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, Δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι της περιοχής καθώς και εκλεγμένοι συνδικαλιστές στις Διοικήσεις δεκάδων Σωματείων.

“24 μήνες είμαστε στο δρόμο και θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση”, τόνισε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Ανδρέας Κορέντζελος, “Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό ότι η ΛΑΡΚΟ είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο και οι εργαζόμενοι καλοπερασάκηδες”, σημείωσε και ανέδειξε τις δυνατότητες της επιχείρησης που μένουν αναξιοποίητες και τις υποδομές που απαξιώνονται.

Η κυβέρνηση “θέλει να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ και να βυθίσει έξι νομούς της χώρας στην ανεργία”, κατήγγειλε ο Ξενοφών Αγγελάκος, από τα Μεταλλεία της Εύβοιας.

Στον αγώνα ενάντια στην εκποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας και στη διεκδίκηση για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της εταιρείας, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, στάθηκε ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ) και εργαζόμενος επί 40 χρόνια στη ΛΑΡΚΟ. “Όλοι μαζί στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη”.

Την αδιαλλαξία με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους στηλίτευσε ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας της ΛΑΡΚΟ. “Δεν τους καίγεται καρφάκι ούτε για τις χαμένες θέσεις εργασίας, ούτε για τον οικονομικό μαρασμό των περιοχών” “Οι ζωές 1.200 οικογενειών είναι στον αέρα. Αλλά δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη”.

Mε πληροφορίες από 902.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα