ΑΘΗΝΑ
16:11
|
02.05.2024
Οριζόντια μέτρα για όλους και όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους ζήτησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Τάκης Παναγιωτόπουλος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για νέα μέτρα τα οποία θα συμβάλουν στην ανάσχεση του κύματος της πανδημίας στην χώρα, τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών, απηύθυνε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για οριζόντια μέτρα που θα αφορούν όλους τους πολίτες και όχι μόνο τους ανεμβολίαστους καθώς όπως είπε, ο ιός μεταδίδεται από όλους και σε όλους. Όπως είπε, τα μέτρα δεν πρέπει να διαχωρίζουν ή διχάζουν τους πολίτες και μίλησε για μείωση του συγχρωτισμού σε χώρους όπως η διασκέδαση, τα ΜΜΜ ή τα αμφιθέατρα.

Συνεχίζοντας πρότεινε να αναθεωρηθεί η αναστολή εργασίας για τους 6.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς και να εξεταστούν άλλες ποινές όπως η παρακράτηση μέρους του μισθού τους, ενώ στάθηκε και στη σημασία της ενίσχυσης των εμβολιασμών.

Αναφερόμενος στην συνολική διαχείριση της πανδημίας ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως από τις αρχές του φθινοπώρου δόθηκε το μήνυμα ότι «μπήκαμε σε κανονικότητα» χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά και ότι η διασπορά γίνεται μόνο από τους ανεμβολίαστους κάτι που όπως είπε «δεν στέκει επιστημονικά δυστυχώς».

Εξήγησε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή νόσο και θάνατο αλλά παραμένει υπαρκτή αν και χαμηλότερη η πιθανότητα απλής νόσησης ενώ οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν. Ο καθηγητής ανέφερε ότι δεν χρειάζονται εμμονές για τους ανεμβολίαστους και πως τα μέτρα πρέπει να αφορούν όλη την κοινωνία.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίσυρος: Προφυλακιστέος ο αρχαιοφύλακας που παρενοχλούσε ανήλικα

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Αλβανία: Ζευγάρι ηλικιωμένων Ελλήνων βρέθηκε δολοφονημένο στο σπίτι του

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα