ΑΘΗΝΑ
17:30
|
27.04.2024
Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλλάζει από τη Δευτέρα (22/11) το ωράριο λειτουργίας στο λιανεμπόριο, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ και σε συνδυασμό με το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που ανακοίνωσε στο χθεσινό μήνυμα του ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επανέλαβε ότι στους εσωτερικούς χώρους εστίασης μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι, ενώ στους εξωτερικούς μπορούν να κάθονται όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid test).

Στα κέντρα διασκέδασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, στις εκθέσεις, τα συνέδρια, τα γυμναστήρια, τα γήπεδα δυνατότητα πρόσβασης και δια ζώσης παρουσίας έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή εντός των 6 μηνών νοσήσαντες. Οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπαίνουν με rapid test και οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με επίδειξη πιστοποιητικού.

Σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχυθοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, κάβες και οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μπαίνουν χωρίς τεστ, αρκεί να τηρείται ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ελεύθερη για όλους είναι η πρόσβαση στα φαρμακεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα