ΑΘΗΝΑ
13:31
|
30.04.2024
Βουτιά σήμερα για τα ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια καθώς η νέα μετάλλαξη αναμένεται να θέσει περιορισμούς στις διεθνείς μετακινήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Κίνα, την Ιαπωνία  και την Ινδία. Ο Shanghai Composite Index έχασε 0,56%, ο Nikkei 225 στο Τόκιο σημείωσε πτώση 2,5%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε βουτιά 2,67% σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι αγορές της Νέας Ζηλανδίας και της Νοτιοανατολικής Ασίας επίσης υποχώρησαν.

Οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες βυθίστηκαν επίσης, αμέσως μετά τη δημοσίευση των πρώτων ειδήσεων για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού. Ο ευρωπαϊκός Euronext 100 και ο FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησαν 3%. Ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 2,9%, ενώ ο γαλλικός CAC σημείωσε βουτιά 3,6% στην αρχή της διαπραγμάτευσης της Παρασκευής.

Παρόμοιο μοτίβο παρουσίασαν οι αμερικανικές μετοχές στην αρχή των συναλλαγών, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Dow να υποχωρούν κατά 800 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq 100 βρίσκονται επίσης σε αρνητική πορεία.

«Φοβόμαστε πως αυτή η νέα μετάλλαξη θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, γεγονός  που θα μπορούσε να εκτροχιάσει ξανά την παγκόσμια οικονομία… Έτσι οι αγορές μπορεί να συνεχίσουν να βρίσκονται υπό συνεχή πίεση και να παρακολουθούν αναγκαστικά  την κατάσταση του Covid παγκοσμίως», δήλωσε στο CNBC ο Χέμανγκ Γιάνι της Motilal Oswal Financial Services.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση αργότερα σήμερα Παρασκευλη για να συζητήσει πώς μπορεί να αντιδράσει η νέα μετάλλαξη στα εμβόλια και τις θεραπείες. Εκτός από τη Νότια Αφρική, το νέο στέλεχος έχει ανιχνευθεί επίσης στη Μποτσουάνα και στο Χονγκ Κονγκ.

ΠΗΓΗ: AME-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα