ΑΘΗΝΑ
16:46
|
20.09.2024
«Αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει μέχρι να έχουμε εμβολιάσει τον παγκόσμιο πληθυσμό». Μεγάλη η ανησυχία λόγω της νέας παραλλαγής «Όμικρον».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, απηύθυνε εκ νέου έκκληση στις χώρες, οι οποίες πρόκειται να συνεδριάσουν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου την επόμενη εβδομάδα, να συμφωνήσουν στην προσωρινή άρση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων κατά του κορονοϊού, μετά τον εντοπισμό της μετάλλαξης «Όμικρον» στη Νότια Αφρική.

Ωστόσο, η εν λόγω συνεδρίαση των χωρών αναβλήθηκε επ’ αόριστον, καθώς ο εντοπισμός της μετάλλαξης «Όμικρον» οδήγησε στην επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών, γεγονός που θα εμπόδιζε την έγκαιρη προσέλευση πολλών εκ των συμμετεχόντων στη Γενεύη.

«Τα νέα για αυτή τη νέα παραλλαγή θα έπρεπε να κάνουν σαφέστερο από ποτέ το γιατί αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει μέχρι να έχουμε εμβολιάσει τον παγκόσμιο πληθυσμό», φαίνεται να αναφέρει ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που διένειμαν οι υπηρεσίες του, και επέμεινε πως, «αυτή η είδηση» δείχνει «πόση σημασία έχει να κινηθούμε γρήγορα» προς την κατεύθυνση της προσωρινής άρσης στις πατέντες των εμβολίων».

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δέχεται νέες επικρίσεις μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής «Όμικρον», καθώς εξακολουθούν να μην υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 στις πιο φτωχές χώρες, την ώρα που προσφέρονται στους Αμερικανούς δωρεάν ενισχυτικές δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ (upd)

Αναβάλλεται για λίγο η επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ

Νέα έρευνα εικάζει την προέλευση της Covid-19

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα