ΑΘΗΝΑ
00:57
|
28.04.2024
Καμιά δικαστική απόφαση, κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα της “COSCO” / PCT- DPORT, δεν θα πτοήσει τον αγώνα μας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που αξίζουμε και δικαιούμαστε θα κριθεί στις πύλες του λιμανιού, από τους αγώνες μας που έφεραν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), το οποίο προανήγγειλε νέα 48ωρη απεργία, αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, από την ίδρυση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, το 2014, καταθέτουμε προτάσεις για υπογραφή ΣΣΕ και ζητήματα που αφορούν τους όρους αμοιβής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, όλων των ειδικοτήτων και ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Για ζητήματα που αφορούν τη προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των εργαζομένων νέων και παλιών γιατί είναι καθήκον μας να παλεύουμε για να ζούμε με αξιοπρέπεια» αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους και υπενθυμίζουν ότι ήδη θρηνούν έναν νεκρό συνάδελφό τους, ενώ εκατοντάδες άλλοι υποφέρουν από προβλήματα υγείας, αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και των ελλιπών μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας.

Με αναφορές στην μεγάλη απεργιακή μάχη του κλάδου το 2018, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ενώ ανέστειλαν τις τότε απεργιακές τους κινητοποιήσεις και μπήκαν σε διαπραγματεύσεις, η εργοδοσία προχώρησε στην ίδρυση του σωματείου ΣΕΕΔΠ για να υπονομεύσει τη διαδικασία.

«Το σωματείο ΣΕΕΔΠ, που ίδρυσαν όταν εμείς παλεύαμε στις πύλες του λιμανιού το 2018, είναι ένα «σωματείο» που συνεδριάζει μέσα στα γραφεία της DPORT, χωρίς καμιά μαζική διαδικασία. Οι πρόσφατες καταγγελίες από συναδέλφους, επιβεβαίωσαν ότι είναι ένα σωματείο πρωταγωνιστής στη νοθεία, παραβιάζοντας όλες τις διατάξεις περί διαδικασίας αρχαιρεσιών. «Ολοκλήρωσε» τις διαδικασίες νοθείας του, για να βαφτιστεί «αντιπροσωπευτικό Συνδικάτο», για να μπορεί η εργοδοσία ανενόχλητα να συνδιαλέγεται με τα δικά της παιδιά» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

«Κάνουμε ταυτόχρονα καθαρό προς όλες τις κατευθύνσεις: Η υπογραφή ΣΣΕ που αξίζουμε και δικαιούμαστε θα κριθεί στις πύλες του λιμανιού, από τους αγώνες μας που έφεραν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Καμιά δικαστική απόφαση, κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα της “COSCO” / PCT- DPORT, κανένας μηχανισμός της κυβέρνησης, κανένα συνδικάτο της “COSCO”-DPORT -ψευτοσυνδικαλιστές τσιράκια, δεν θα πτοήσει τον αγώνα μας για το δίκιο» συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι.

«Η απόλυτη ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην εργοδοσία που μας αντιμετωπίζει ως απλά αναλώσιμα, ως ένα νούμερο στον ισολογισμό τους. Ανήκει στη κυβέρνηση και τα γνωστά πολιτικά γραφεία που εμπλέκονται μαζί τους στον “Πειραϊκό δρόμο του μεταξιού”!

Κάνουμε σαφές, όσο συνεχίζετε η αδιαλλαξία απέναντι στα δίκαια αιτήματά μας, εμείς κλιμακώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση μας και δίνουμε αποφασιστικό και μαζικό ραντεβού στις πύλες του λιμανιού με 48ωρη απεργία Τετάρτη και Πέμπτη 1-2 Δεκεμβρίου 2021, ραντεβού στις 05:00 στο λιμάνι».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα