ΑΘΗΝΑ
15:57
|
28.04.2024
Με επικεφαλής τον Έβο Μοράλες, η πορεία ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου, και διήνυσε περίπου 180 χιλιόμετρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από έξι ημέρες πεζοπορίας, περίπου 50.000 Βολιβιανοί εργάτες, αγρότες και ιθαγενείς έφτασαν στη Λα Παζ τη Δευτέρα στην «Πορεία για την Πατρίδα», η οποία επιδιώκει να στηρίξει τον πρόεδρο Λουίς Άρτσε εν μέσω ακροδεξιών διαδηλώσεων που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και να προκαλέσουν νέο πραξικόπημα.

«Η ολιγαρχία της Βολιβίας επιδιώκει να αγνοήσει τη νίκη του Άρτσε στις εκλογές του 2020 για να πραγματοποιήσει ένα πραξικόπημα παρόμοιο με εκείνο του 2019, κατά το οποίο 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ντέιβιντ Τσοκεγιουάνκα.

«Οι εξτρεμιστές υπερασπίζονται τη δημοκρατία μόνο όταν τους είναι χρήσιμη. Διεξάγουμε μια ειρηνική αλλά αποφασιστική πορεία για να δείξουμε τη συνέχεια της διαδικασίας αλλαγής για τον λαό μας και τον σεβασμό μας στη δημοκρατία».

Με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Έβο Μοράλες, η πορεία ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου, τον δήμο Καρακόγιο της περιφέρειας Ορούρο. Έκτοτε, τα μέλη της έχουν διανύσει περίπου 180 χιλιόμετρα.

Την Κυριακή, στρατοπέδευσαν στην πόλη Βιάχα, όπου ο ηγέτης του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) εκφώνησε ομιλία. «Η κυβέρνηση Άρσε εργάζεται για να εγγυηθεί την ειρήνη και την ευημερία για όλους τους Βολιβιανούς», δήλωσε ο Μοράλες.

«Οι συντροφοί μας, ο πρόεδρος Lucho (Λουίς) Αρσε και ο αντιπρόεδρος Νταβίντ Τσοκεγιουάνκα ενώθηκαν μαζί μας στη Πορεία για την Πατρίδα. Μαζί θα φτάσουμε στην πόλη Λα Πας, από όπου θα πούμε στους πραξικοπηματίες ότι τον λαό τον σέβονται», έγραψε ο Έβο Μοράλες στον λογαριασμό του στο Facebook.

Εκτιμούμε βαθύτατα την υποστήριξη του πλήθους που συμμετείχε στην Πορεία για τη Δημοκρατία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και της πατρίδας για όλους τους Βολιβιανούς. Ζήτω το πολυεθνικό μας κράτος της Βολιβίας!» έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook o πρόεδρος Άρτσε.

Με πληροφορίες από Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Οργή κατά Μπάιντεν στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα