ΑΘΗΝΑ
23:36
|
20.09.2024
Δικαστήριο δικαίωσε με αποζημίωση εκατομμυρίων μια 20χρονη με αναπηρία που μήνυσε το γιατρό της μητέρας της για ελλιπή πληροφόρηση πριν την κύηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια επαγγελματίας ιππέας με αναπηρία στη σπονδυλική στήλη, που υποστήριξε ότι δεν έπρεπε ποτέ να είχε γεννηθεί, έγραψε νομική ιστορία καθώς δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση εκατομμυρίων.

Σε μια υπόθεση με μακροχρόνιες συνέπειες για τους οικογενειακούς γιατρούς, η Έβι Τούμπς μήνυσε τον γιατρό της μητέρας της υποστηρίζοντας ότι αν την είχε συμβουλεύσει σωστά, θα είχε αναβάλει να μείνει έγκυος και η κόρη της δεν θα είχε γεννηθεί με δισχιδή ράχη.

Η 20χρονη περνά ενίοτε ολόκληρες ημέρες διασωληνωμένη, ωστόσο έχει χτίσει μια σημαντική καριέρα στην ιππασία, συγκεκριμένα την υπερπήδηση εμποδίων, συναγωνιζόμενη αθλητές με αναπηρία και χωρίς, ενώ προετοιμάζεται επίσης για να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι.

Στην υπόθεση-ορόσημο της «άδικης σύλληψης», ο γιατρός δρ. Φίλιπ Μίτσελ οδηγήθηκε στο δικαστήριο επειδή απέτυχε να συμβουλεύσει τη μητέρα της να πάρει συμπληρώματα διατροφής πριν μείνει έγκυος. 

Η 20χρονη υποστήριξε ότι αν ο γιατρός συμβούλευε τη μαμά της, Κάρολιν, να πάρει φυλλικό οξύ για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο δισχιδούς ράχης στο μωρό της, θα είχε αναβάλει τη σύλληψη. Αυτό με τη σειρά του θα σήμαινε ότι η Έβι δεν θα είχε γεννηθεί ποτέ.

Τελικά χθες (Πέμπτη, 2/12) και σε μια πρωτοφανή απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου σήμερα, η δικαστής Ρόζαλιντ Κόι δικαίωσε την αθλήτρια, ανοίγοντας τον δρόμο σε μια τεράστια αποζημίωση.

«Εάν της είχαν δοθεί σωστές συμβουλές, θα είχε καθυστερήσει τις προσπάθειες σύλληψης οπότε θα υπήρχε μια μεταγενέστερη σύλληψη, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα ένα φυσιολογικό υγιές παιδί. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι η αξίωση της ενάγουσας στέκει», σημείωσε η δικαστής.

«Ήταν μια σημαντική απόφαση να κάνει οικογένεια γιατί η ίδια είχε χάσει τους γονείς της όταν ήταν μικρή», είπε η δικηγόρος της Έβι. «Απείχαν από το σεξ μέχρι να λάβουν συμβουλές σε αυτή τη συνάντηση», συμπλήρωσε η ίδια.

Η υπόθεση θα επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες για να αποφασιστεί το πλήρες ποσό αποζημίωσης της Έβι, εκτός εάν συμφωνηθεί εξωδικαστικά. 

Πηγές: WION, SkyNews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα