ΑΘΗΝΑ
09:05
|
20.09.2024
Φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου διοργανώνουν το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και η Δράση Αστυνομικών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ προσφύγων και αστυνομικών διοργανώνουν το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου, το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων και η Δράση Αστυνομικών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΔΑΔΑ), τιμώντας με τον τρόπο αυτό την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της συνύπαρξης και κατά των διακρίσεων.

Ο αγώνας θα γίνει στις 7 μμ στο γήπεδο της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη, μετά από ευγενική παραχώρηση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Την ποδοσφαιρική ομάδα του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων θα αντιμετωπίσουν τουλάχιστον 20 αστυνομικοί από διαφορετικά σώματα της ΕΛ.ΑΣ. που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της ΔΑΔΑ.

«Οι πρόσφυγες είναι μέρος της κοινωνίας και το ποδόσφαιρο είναι το όχημά μας για να ενισχύσουμε το διάλογο και να αλληλεπιδράσουμε με κάθε κομμάτι της, δίνοντας ένα μήνυμα υψηλής συμβολικής αξίας για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», σημειώνει ο Χρήστος Λαζαρίδης από το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων.

«Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο συμβολικό μήνυμα ότι η αστυνομία δεν είναι στο μεγαλύτερο μέρος της ακροδεξιά. Ως αστυνομικοί, εργαζόμαστε καθημερινά για την προστασία του πολίτη και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είμαστε κοντά τους, ενώ στεκόμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε συνάδελφο εκφέρει εθνικιστικό και ακροδεξιό λόγο και ρητορική του μίσους», σημειώνει ο υπαστυνόμος Α’ Μιχάλης Λώλης από τη ΔΑΔΑ. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθούν τους χρήστες, επιβεβαιώνει η εποπτική αρχή των ΗΠΑ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα