ΑΘΗΝΑ
12:47
|
21.09.2024
Η υποψήφια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Χέλεν Μόργκαν, επιβλήθηκε με διαφορά σχεδόν 6.000 ψήφων του υποψηφίου των Τόρις στο Βόρειο Σρόψιρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον υπέστη βαριά ήττα σε εκλογική περιφέρεια που θεωρείτο προπύργιό του στην κεντρική Αγγλία εδώ και 200 χρόνια στην ψηφοφορία που διεξήχθη για την πλήρωση έδρας στη Βουλή των Κοινοτήτων μετά την παραίτηση του Όουεν Πάτερσον, κατηγορούμενου για lobbying έναντι αμοιβής.

Η νίκη των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και η ήττα των Συντηρητικών χαρακτηρίζεται ηχηρό ράπισμα για τον πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον ο οποίος βρισκόταν ήδη σε δεινή θέση λόγω της διαχείρισης της πανδημίας και των σκανδάλων για τα περσινά χριστουγεννιάτικα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ ενώ η χώρα βρισκόταν σε λοκντάουν.

Η υποψήφια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Χέλεν Μόργκαν, επιβλήθηκε με διαφορά σχεδόν 6.000 ψήφων του υποψηφίου των Τόρις στη διαδικασία αυτή. Οι Τόρις είχαν κερδίσει τη συγκεκριμένη έδρα, στην περιοχή Βόρειο Σρόψιρ, με διαφορά 23.000 ψήφων το 2019.

«Απόψε, οι πολίτες στο Βόρειο Σρόψιρ μίλησαν για λογαριασμό του βρετανικού λαού. Το είπαν δυνατά και καθαρά: ‘Μπόρις Τζόνσον, το πάρτι τέλειωσε’», ανέφερε η κυρία Μόργκαν στην επινίκια ομιλία της.

Οι Συντηρητικοί κέρδιζαν μέχρι σήμερα την έδρα αυτή στην κεντρική Αγγλία αδιαλείπτως αφότου δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, το 1983.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Ανακαλύφθηκε ταφικό μνημείο από την μέση Νεολιθική περίοδο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στην βόρεια χώρα-αναμαίνεται κλιμάκωση

Ιαπωνία: Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 31 νεκροί (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα