ΑΘΗΝΑ
17:55
|
27.04.2024
Η Ρασμέγια Χαμίντ και ο άντρας της κατάφεραν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση παρότι τους χωρίζει ο τοίχος της φυλακής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Παλαιστίνια Ρασμέγια Χαμίντ, ισχυρίζεται ότι τα τα δίδυμα που πρόσφατα γέννησε στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι παρά παιδιά του συζύγου της, Ναχίντ Χαμίντ, ο οποίος βρίσκεται σε ισραηλινή φυλακή και εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών και από τον οποίο της μεταφέρθηκε λαθραία το σπέρμα του ώστε να προχωρήσει στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η ίδια η Χαμίντ, η οποία γέννησε στις 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο συνέντευξης της στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph είπε πως ήταν μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά το ζευγάρι έλαβε μέτρα για να εξασφαλίσει ότι δεν υπήρχε αμφιβολία για την πατρότητα.

«Ο σύζυγός μου έχει το δικαίωμα να είναι πατέρας και να κάνει οικογένεια», είπε επίσης η Χαμίντ, η οποία εξαιτίας του κορονοϊού έχει να επισκεφθεί τον σύζυγό της από το 2020.

Rasmeya Hmeid poses in her Gaza home with her twin sons

Ο Ναχίντ Χαμίντ κρατείται από το Ισραήλ από το 2007 και εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών για συμμετοχή σε εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα στο Ισραήλ και για τοποθέτηση βομβών κατά των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ.

Το ζευγάρι είναι ένα από τα δεκάδες από την Γάζα που κατάφερε να βγάλει λαθραία δείγματα σπέρματος από ισραηλινή φυλακή σε σακούλες μπισκότων, αναπτήρες και στυλό. Για τους Παλαιστίνιους κρατουμένους και τις οικογένειές τους, η απόκτηση μωρού με αυτό τον τρόπο θεωρείται πράξη ηρωισμού και πατριωτισμού, αφού η διαδικασία είναι γεμάτη κινδύνους, καθώς το δείγμα θα μπορούσε να μολυνθεί ή να αναχαιτιστεί από Ισραηλινούς δεσμοφύλακες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στους Ισραηλινούς κρατούμενους – ακόμη και στον δολοφόνο του πρωθυπουργού Γιτζάκ Ραμπίν, Γιγκάλ Αμίρ – επιτρέπονται οι συζυγικές επισκέψεις με σκοπό την τεκνοποίηση. Μόνο στους Παλαιστίνιους κρατουμένους δεν επιτρέπεται.

Πηγές: The Times of Israel, Daily Telegraph

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Σακελλαρίδης: «Το σημαντικό για τη Νέα Αριστερά, είναι να πετύχουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό»

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα