ΑΘΗΝΑ
19:51
|
20.09.2024
Εκ των υστέρων, θα έπρεπε να είχα ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης», είπε μεταξύ άλλων ο Ράις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Νότιας Καρολίνα, Τομ Ράις, δήλωσε χθες, Τετάρτη (23/12, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico ότι «λυπάται» που δεν επικύρωσε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020, σύμφωνα με τα οποία ο Τζο Μπάιντεν εξελέγη 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ράις, που ήταν ένας εκ των 10 βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που ψήφισε υπέρ της παραπομπής Τραμπ για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου που οδήγησαν στην εισβολή ακροδεξιών οπαδών του πρώην προέδρου στο Καπιτώλιο, φαίνεται να είναι ο πρώτος Ρεπουμπλικανός που δηλώνει δημόσια ότι μετανιώνει για την απόφασή του.

«Έπρεπε να ψηφίσω την επικύρωση των αποτελεσμάτων αλλά είχα ήδη δεσμευτεί ότι θα καταψηφίσω. Εκ των υστέρων, θα έπρεπε να είχα ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης», είπε μεταξύ άλλων ο Ράις.

Παρότι εκτιμά πως ο Ράις δεν θα βρει πολλούς μιμητές στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα εξαιτίας της εσωκομματικής δημοφιλίας του Τραμπ, το Politico σημειώνει πως η πράξη του συνιστά μια πρώτη ένδειξη αποστασιοποίησης μιας μερίδας στελεχών του ιστορικού συντηρητικού κόμματος από τις πρακτικές και τη ρητορική του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως παρά τις εικασίες του Ντόναλντ Τραμπ και του επιτελείου του, δεν έχει βρεθεί απολύτως καμία ένδειξη ικανή να στηρίξει το αφήγημα περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα