ΑΘΗΝΑ
10:51
|
28.04.2024
Το παιδί δεν είχε σχέση με τη διαδικασία εκτόξευσης των πυροτεχνημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αγόρι 12 ετών σκοτώθηκε κι ένα άλλο τραυματίστηκε σοβαρά απόψε στη διάρκεια δυστυχήματος με πυροτεχνήματα στην Ολλανδία.

Αστυνομικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως το συμβάν έγινε παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη τη χώρα για τη ρίψη πρωτοχρονιάτικων πυροτεχνημάτων εξαιτίας της πανδημίας.

Τα παιδιά παρακολουθούσαν έναν άνδρα να ρίχνει πυροτεχνήματα με τη βοήθεια ενός αυτοσχέδιου μηχανισμού, όταν σημειώθηκε το περιστατικό, στο Χαακσμπέργκεν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα γερμανικά σύνορα.

Eκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρίνισε πως τα παιδιά δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό, απλώς παρακολουθούσαν τον άνδρα να πυροδοτεί τα πυροτεχνήματα.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα και ξεκίνησε έρευνα.

Με την αφορμή της Πρωτοχρονιάς, οι Ολλανδοί εκτοξεύουν παραδοσιακά πυροτεχνήματα στους δρόμους και τους κήπους, μια δημοφιλής πρακτική, που προκαλεί τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων.Φέτος είναι η δεύτερη φορά που έχει επιβληθεί απαγόρευση στην χρήση πυροτεχνημάτων.

Το 2019, περισσότεροι από 1300 άνθρωποι χρειάστηκε να λάβουν φροντίδα για τραύματα που οφείλονταν σε πυροτεχνήματα. Μετά την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων το 2020, αυτός ο αριθμός μειώθηκε κατά 70%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα