ΑΘΗΝΑ
16:57
|
30.04.2024
Καταγγελία για δολοφονία αθώου μαύρου άνδρα που γιόρταζε την αλλαγή του χρόνου από αστυνομικά πυρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σύζυγος ενός μαύρου άνδρα από την πόλη Κάντον του Οχάιο που πυροβολήθηκε θανάσιμα από την αστυνομία λίγα λεπτά μετά τον ερχομό του νέου έτους καταγγέλλει ότι ο σύζυγός της πυροβόλησε με σκοπό να γιορτάσει την άφιξη του 2022, όταν ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του χωρίς καμία προειδοποίηση.

Ειδικότερα, η Μαρκέτα Γουίλιαμς δήλωσε σε συνέντευξή της στην τοπική εφημερίδα του Οχάιο, Repository, ότι ο 46χρονος σύζυγός της, Τζέιμς Γουίλιαμς, χρησιμοποιούσε ένα τουφέκι AR-15 που ανήκε στην ίδια ώστε να πανηγυρίσει τον ερχομό του νέου έτους πυροβολώντας στον αέρα.

Η Γουίλιαμς ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί αποτελούσαν ετήσιο έθιμο στη γειτονιά τους, με πολλούς γείτονες να πυροβολούν επίσης. Είπε επίσης ότι ο Τζέιμς βρισκόταν πίσω από έναν φράχτη 6 μέτρων, προσθέτοντας: «Δεν μπορείς να δεις μέσα. Δεν μπορείς να δεις έξω».

Ο Γουίλιαμς επέστρεψε μέσα στο σπίτι, είπε ακόμη η γυναίκα του, και μετά αποφάσισε να πάει έξω για να πυροβολήσει εκ νέου. Σύμφωνα πάντα με την ίδια ο σύζυγός της πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα και γύρισε στο σπίτι αιμόφυρτος και της είπε: «Με πυροβόλησαν».

«Μπορούσα να δω το αίμα να πέφτει στο πουκάμισό του», είπε η καταγγέλλουσα Γουίλιαμς. «Κατέρρευσε στο σαλόνι».

Marquetta Williams recounts the events surrounding the death of her husband, James Williams, 46, who had been shooting celebratory gunfire into the air to ring in 2022 was shot to death by a Canton Police officer firing through the family's enclosed wooden security fence.   Monday, January 3, 2021.
Μαρκέτα Γουίλιαμς

Αναφερόμενη στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε η Μαρκέτα Γουίλιαμς είπε: «Η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο, γιατί δεν κάνατε αισθητή την παρουσία σας, δεν προειδοποιήσατε. Αυτό είναι ψυχρό και δεν πρόκειται να ησυχάσω μέχρι να δικαιωθεί ο Τζέιμς, τελεία».

Αναφερόμενη στον αστυνομικό που τον πυροβόλησε είπε: «Η ζωή του ήταν σε κίνδυνο, γιατί δεν ανακοινώσατε. Αυτό είναι ψυχρό και δεν πρόκειται να ησυχάσω μέχρι να δικαιωθεί, τελεία». Ανακοίνωσε παράλληλα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πως έχει προγραμματιστεί αγρυπνία προς τιμήν του τεθνεόντος καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Πηγές: The Guardian, Repository

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε πιστολίδι ταμπουρωμένου ενόπλου στη Β.Καρολίνα

Συναγερμός στο Ηράκλειο Κρήτης – «Γάζωσαν» αυτοκίνητο με καλάσνικοφ

Λονδίνο: Νεκρός ένας 13χρονος στην επίθεση με σπαθί- Συνελήφθη ο δράστης

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα